Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την παιδική χαρά στον Δημοτικό Κήπο

0
911

Σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή ενός έργου που, όπως είναι γνωστό, αποτελούσε επιθυμία των κατοίκων του κέντρου τα τελευταία χρόνια


Στην φάση της υπογραφής του συμφωνητικού με τον ανάδοχο που έχει προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η προετοιμασία για την έναρξη κατασκευής τού έργου της νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας.
Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας κατέληξε σε ανάδοχο του έργου, εγκρίνοντας το πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού αντί ποσού 352.709 ευρώ, και με ποσοστό έκπτωσης 23%. Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί ο ανάδοχος να καταθέσει τα δικαιολογητικά του και, εφόσον όλα είναι εντάξει, θα ακολουθήσει η διαδικασία της υπογραφής του συμφωνητικού για την έναρξη του έργου.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το έργο που αποτελούσε για αρκετά χρόνια επιθυμία των κατοίκων της πόλης, κυρίως όσων μένουν στο ιστορικό κέντρο και την ευρύτερη περιοχή, σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται με σκοπό να προσφέρει χώρο ψυχαγωγίας και παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά, όταν παραδοθεί. Το «Πράσινο Ταμείο» έχει εγκρίνει την χρηματοδότηση της Παιδικής Χαράς του Δημοτικού Κήπου με 250.000 ευρώ, ενώ στην χρηματοδότηση του έργου συμμετέχει και ο Δήμος Δράμας.
Στη νέα παιδική χαρά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα γυμναστικής με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑμεΑ, υποδομή ελαστικού δαπέδου και παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά LED, μεταλλική περίφραξη που εμποδίζει την ανεξέλεγκτη πρό-σβαση κλπ.
Τα όργανα που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν για τα νήπια στην νότια και ανατολική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου, είναι μία τετραθέσια κούνια, οκταθέσια τραμπάλα, πολυσύνθετο θεματικό όργανο, όργανο ισοροπίας, διαδραστικό θεματικό παιχνίδι και ελαστικό παιχνίδι. Για τα μεγαλύτερα παιδιά στην βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθούν τετραθέσια κούνια, εναέρια τραμπάλα – ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο αναρρίχησης, σύνθετο όργανο αναρρίχησης, τραμπολίνο, φωτεινό παιχνίδι ελατήριο και πολυέδρα αναρρίχησης.
Στην περιοχή για ΑμεΑ, στα νοτιοανατολικά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθεί ένας μύλος για αμαξίδιο, τραμπάλα για αμαξίδιο και κούνια για αμαξίδιο.
Το έργο θα λύσει ένα χρόνιο αίτημα των γονέων ειδικά στην περιοχή του κέντρου της πόλης, το οποίο αφορά στην δημιουργία νέας παιδικής χαράς στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας αφού εδώ και αρκετό καιρό η παλιά παιδική χαρά έχει αποξηλωθεί και δεν υφίσταται κατάλληλος χώρος ψυχαγωγίας για τα παιδιά εντός του Δημοτικού Κήπου.
Όπως έχουν γράψει τα “Χ” και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, το έργο περιλαμβανόταν στις εξαγγελίες τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, όσο και προηγούμενων, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν είχε υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ