Ορατές οι πρώτες εικόνες του ΒΑΑ

0
3394
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου

Μιχάλης Τάσσου στα «Χ»: Τοποθετούνται ήδη ψυχρά υλικά στις οδούς Σούτσου και Παπαδιαμάντη

Ορατή είναι πλέον η πρώτη εικόνα των κατασκευαστικών παρεμβάσεων του προγράμματος του ΒΑΑ στις οδούς Σούτσου και Παπαδιαμάντη, στο κέντρο της Δράμας. Οι εργασίες που γίνονται έχουν αρχίσει πλέον να αποκαλύπτουν στους διερχόμενους τις αλλαγές πέριξ και επί της οδού 19ης Μαΐου.
Την αποξήλωση των δρόμων στις δυο οδούς ακολούθησε η προεργασία για την τοποθέτηση των νέων υλικών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. «Πρόκειται για τα ψυχρά υλικά που τοποθετούνται στην οδό Σούτσου και την οδό Παπαδιαμάντη που μας δείχνουν πλέον σε μικρή κλίμακα μια πρώτη εικόνα για το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου. Παρόμοια θα είναι και η εικόνα που θα έχει το οδόστρωμα της 19ης Μαΐου. Επιπρόσθετα, στην 19ης Μαΐου θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση φυτών και αστικού εξοπλισμού που θα δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα σύγχρονης πόλης» είπε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, κ. Μιχάλης Τάσσου.


Ο κ. Τάσσου εξήγησε ότι τα έργα του ΒΑΑ, που εποπτεύει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, παρά την υγειονομική κρίση εξελίσσονται κανονικά. «Έτσι κι αλλιώς ως Δήμος αξιοποιούμε την περίοδο της μειωμένης κίνησης λόγω της πανδημίας και του lockdown, ώστε να επισπευστούν αυτές οι διαδικασίες. Παρά το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας υπάρχουν δυσχέρειες σε πολλές εταιρείες, ο προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων εκτελείται κανονικά. Είμαστε εντός του σχεδιασμού αλλά είμαστε ικανοποιημένοι και από το γεγονός ότι έχουμε ήδη την πρώτη εικόνα για την οπτική που θα έχουν οι παρεμβάσεις στην περιοχή. Οι παρεμβάσεις του ΒΑΑ δεν είναι μόνο στοίχημα για την Δημοτική Αρχή και αλλά και για την ίδια την πόλη και για τον καθένα μας ξεχωριστά. Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που θα έχει γίνει στον αστικό ιστό της πόλης, στην διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Εκτός αυτού οι παρεμβάσεις που συνοδεύουν το κατασκευαστικό μέρος είναι εξίσου σημαντικές. Γίνονται παρεμβάσεις που αφορούν την τεχνολογία και ενέργειες που αλλάζουν τον χαρακτήρα της πόλης. Βάζουν ουσιαστικά τη Δράμα στο σύγχρονο χάρτη. Γι αυτό και το έργο αποτελεί πρόκληση για όλους εμάς στον Δήμο της Δράμας. Το έργο θα μείνει στην πόλη και θα έχει τη σφραγίδα αυτής της Δημοτικής Αρχής, αλλά από αυτό θα επωφεληθούν οι τωρινές και οι μελλοντικές γενιές της πόλης. Ουσιαστικά θα αποτελέσει τον φάρο που θα δείχνει προς τα που θα πρέπει να εξελίσσεται ο Δήμος Δράμας συνολικά».
Ουσιαστικά με τα έργα αυτά στις δυο παράπλευρες οδούς της 19ης Μαΐου, προχωρά το έργο της ενοποίησης των δυο σημείων πρασίνου της πόλης, του Δημοτικού Κήπου και του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας. Η πλήρης αποπεράτωση του έργου υπολογίζεται να γίνει σε διάστημα 18 μηνών συνολικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ