Οριστικά αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία

0
3699

137 άτομα θα εργαστούν στον Δήμο Δράμας.
Μιχάλης Τάσσου στα «Χ»: «Θα δοθεί ανάσα σε δυο τομείς που “πονάνε”, όπως η καθαριότητα και το πράσινο».

Αναρτήθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων», καθώς και ο οριστικός πίνακας αποκλειομένων.
Υπενθυμίζεται ότι στους πέντε δήμους της Π.Ε. Δράμας κατανέμονται, 298 θέσεις και από αυτές οι 137 θέσεις που θα καλυφθούν στον Δήμο Δράμας είναι οι εξής: 2 θέσεις ΔΕ δημοσιογράφων, 4 θέσεις ΔΕ οδηγών Γ’ ή Δ’ κατηγορίας, 1 θέση ΔΕ υδραυλικών, 1 θέση ΔΕ φωτογράφων, 1 θέση ΠΕ δασκάλων, 1 θέση ΠΕ δασκάλων ειδικής αγωγής, 4 θέσεις ΠΕ διοικητικού / διοικητικού-οικονομικού, 2 θέσεις ΠΕ πληροφορικής, 6 θέσεις ΠΕ φυσικής αγωγής, 4 θέσεις ΠΕ/ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, 2 θέσεις ΤΕ νοσηλευτών, 1 θέση ΤΕ πολιτικών μηχανικών έργων υποδομής, 6 θέσεις ΥΕ βοηθητικού προσωπικού οικοδομικών εργασιών, 5 θέσεις ΥΕ βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, 48 θέσεις ΥΕ βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, 9 θέσεις ΥΕ βοηθητικών χειρωνακτικών εργασιών, 40 θέσεις ΥΕ εργατών πρασίνου.

Μιχάλης Τάσσου, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου δήλωσε στα «Χ»: «Οι απασχολούμενοι στον Δήμο Δράμας θα τοποθετηθούν μετά την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας τις επόμενες ημέρες. Το δυσάρεστο και αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι το να περιμένει η τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει με οκτάμηνα. Κάποια στιγμή η υποστελέχωση του δημόσιου τομέα πρέπει να λυθεί με μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι με «παυσίπονα» πρόχειρης θεραπείας. Παρόλα αυτά, οι απασχολούμενοι μέσω της κοινωφελούς θα λύσουν προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά τους τομείς πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου Δράμας. Είχε γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός από τον Δήμο Δράμας, όταν μας ζητήθηκαν οι ειδικότητες των οκταμήνων τον περασμένο Νοέμβριο. Στον σχεδιασμό είχαμε συμπεριλάβει και ειδικότητες όπως δασκάλους, γυμναστές κλπ., με τη σκέψη να λειτουργήσουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Δυστυχώς, άργησε πολύ ο σχεδιασμός των οκταμήνων λόγω covid. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δυο τομείς που “πονάνε”, όπως η καθαριότητα και το πράσινο, ειδικά με τις συνθήκες λήψης μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό θα πάρουν ανάσα. Θα υπάρξει βοήθεια στην καθαριότητα και την περιποίηση της πόλης. Οπότε, όσο γρηγορότερα τοποθετηθούν οι απασχολούμενοι της κοινωφελούς, τόσο καλύτερα».
Εν τω μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο ΟΑΕΔ, η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης. Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 4/2020. Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους από το Μητρώο τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eServices IIS) του ΟΑΕΔ στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους ή από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Οριστικό Πίνακα Αποκλειομένων.

Τι πρέπει να προσέξουν οι επιτυχόντες
Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες, λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν θα προσέρχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, καθότι η διαδικασία ενημέρωσης, συμβουλευτικής και υπόδειξης στους Επιβλέποντες Φορείς/Υπηρεσίες Τοποθέτησης θα ολοκληρωθεί με ηλεκτρονικό τρόπο ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς και για κάθε άλλη πληροφορία, οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα «Προγράμματα Απασχόλησης» / «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ