Ορίστηκε ανάδοχος για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

0
5891

Υπογράφηκε και η σύμβαση για το αναψυκτήριο «Ανεμοσούρι» στο Οροπέδιο του Αγίου Πνεύματος

Η εταιρεία «Υιοί Ν. Νούλικα ΟΕ» επιλέχθηκε ως ανάδοχος του έργου της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για τη χιονοδρομική περίοδο 2020-2021 και 2021-2022, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με προϋπολογισμό 980.000 ευρώ για τις δυο χιονοδρομικές περιόδους. Η πρόταση του αναδόχου που τελικά έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία ήταν η ανάληψη του έργου με 717.283 ευρώ.
Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής: Μωυσιάδης Αριστείδης, Ταπατζάς Εμμανουήλ, Εξακουστός Κωνσταντίνος και Χατζηπέμου Χρήστος. Οι κύριοι Μωυσιάδης Αριστείδης, Ταπατζάς Εμμανουήλ, Εξακουστός Κωνσταντίνος ανέφεραν τα εξής: «Ψηφίζουμε αρνητικά, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, δεν είμαστε σύμφωνοι με τους όρους της προκήρυξης». Επίσης το μέλος της Ο.Ε. κ. Χατζηπέμου Χρήστος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα τα εξής: «Ψηφίζω Κατά. Έχω ήδη επισημάνει στις προηγούμενες αποφάσεις της ΟΕ ότι η «συνταγή» αυτή να πληρώνει η Περιφέρεια ιδιώτες για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια κι έχει αποτύχει παταγωδώς, με το Χιονοδρομικό Κέντρο να υπολειτουργεί και τα έσοδα της Περιφέρειας από αυτό να είναι της τάξης των 10.000 – 20.000 ευρώ. Χρειάζεται μελέτη αναδιοργάνωσης της λειτουργίας του Φαλακρού με τη στροφή σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τη διαμόρφωση νέων δομών που θα εξυπηρετούν αυτή την προοπτική λειτουργίας. Αντί της άσκοπης πληρωμής της μόνης εταιρείας που εκδηλώνει ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια (της Νούλικας ΟΕ) είναι προτιμότερο τα χρήματα αυτά να δίνονται για την ενίσχυση και διαμόρφωση υποδομών στο Φαλακρό (πχ φιλοξενίας, διαμονής κλπ.), ώστε να αλλάξει ριζικά και να αναβαθμιστεί λειτουργικά για όλο το χρόνο ο συγκεκριμένος χώρος…».

Η σύμβαση της Π.Ε. Δράμας για το «Ανεμοσούρι»
Σε σύμβαση εποχικής μίσθωσης του καφέ «Ανεμοσούρι» στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού για δυο χιονοδρομικές περιόδους, δηλαδή 2020 -2021 και 2021-2022, με πρόβλεψη δυνατότητας ανανέωσης της εκμίσθωσης με αμοιβαία συμφωνία για μία ακόμη συνεχόμενη χιονοδρομική περίοδο προχώρησε την Δευτέρα η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Ο μισθωτής μετά την υπογραφή της σύμβασης θα εγκατασταθεί προκειμένου να εκτελέσει τις προβλεπόμενες ενέργειες και εργασίες προετοιμασίας, ενώ η λειτουργία του καταστήματος αρχίζει με την υποβολή των δικαιολογητικών για τηλήψη της άδειας λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού (ΕΥΠΑΤΕ). Η λειτουργία του καταστήματος θα διακοπεί με τη λήξη της χιονοδρομικής περιόδου. Το ελάχιστο μίσθωμα της βασικής μίσθωσης για καθεμία από τις χιονοδρομικές περιόδους 2020-2021 και 2021-2022 ορίστηκε στο ποσό των 900 ευρώ ανά χιονοδρομική περίοδο και σε περίπτωση ανανέωσης της σύμβασης για μία ακόμη συνεχόμενη χιονοδρομική περίοδο το μίσθωμα αυξάνεται τουλάχιστον κατά 20%.
Η λειτουργία του καφέ-αναψυκτηρίου «Ανεμοσούρι» είναι απολύτως αναγκαία και κρίσιμη για τη λειτουργία του Χινοδορμικού Κέντρου Φαλακρού, αφού αποτελεί απαραίτητη εγκατάσταση αφενός φιλοξενίας και διημέρευσης επισκεπτών, αφετέρου προστασίας των επισκεπτών σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου και για τον λόγο αυτό αποτελεί εποχική δράση παράλληλη με της σύμβασης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Το αναψυκτήριο βρίσκεται στο Οροπέδιο του Αγίου Πνεύματος του Φαλακρού Όρους σε υψόμετρο 1.730μ. στο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού και ανατολικά του καταφυγίου όπου έχει εγκατασταθεί με απόφαση της Γ.Γ. Αθλητισμού ο ΕΟΣ Δράμας.
Στο καφέ-αναψυκτήριο απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης και προετοιμασίας προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις λειτουργίας του. Ο ανάδοχος μισθωτής θα έχει την υποχρέωση να εκτελέσει κάποιες αρχικές ενέργειες για την επαναφορά του αναψυκτηρίου σε επαρκή λειτουργική κατάσταση με προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα και την υγιεινή.
Για τις χιονοδρομικές περιόδους 2020-2021 και 2021-2022 η λειτουργία του Χιονοδορμικού Κέντρου θα εξασφαλισθεί με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας της σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο «Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για τη χιονοδρομική περίοδο 2020-2021 και 2021-2022». Το πλαίσιο της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για τη χιονοδρομική περίοδο 2020-2021 και τηχιονοδρομική περίοδο 2021-2022 σύμφωνα με τη σύμβαση που θα συναφθεί περιλαμβάνει 70 ημέρες λειτουργίας-υποδοχής επισκεπτών εντός μιας περιόδου 120 ημερών προετοιμασίας και υποστήριξης για κάθε χιονοδρομική περίοδο, διάστημα το οποίο υποστηρίζεται με τη διαδικασία της εποχικής εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου «Ανεμοσούρι».
Σημειώνεται πάντως ότι η λειτουργία του καφέ- αναψυκτηρίου αντιμετωπίζει ζητήματα. Συγκεκριμένα, η μεταφορά εφοδίων, υλικών και εξοπλισμού είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της απόστασης και της χιονοκάλυψης. Επίσης η λειτουργία του μισθίου είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολη αφενός λόγω της κατάστασής του και αφετέρου λόγω των καιρικών συνθηκών. Ακόμα, η λειτουργία του δεν είναι αυτόνομη αλλά θα πρέπει να ακολουθεί απολύτως τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ