Όθων Μουρμούρης: Nα καταθέσουν αιτήσεις οι επαγγελματίες

0
8830
Όθων Μουρμούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δράμας

Μέχρι 25 Μαΐου οι αιτήσεις για την επιδότηση του 4-12%

Σημαντική για τα έσοδα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, είναι η προοπτική είσπραξης της επιδότησης 4% και 12% του συνολικού κόστους μισθοδοσίας που διανοίγεται με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Όπως έκανε γνωστό το επιμελητήριο της Δράμας και επανέλαβε σε δηλώσεις του χθες ο πρόεδρος του επιμελητηρίου της Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης μιλώντας στα «Χ», οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας 305/2020 και 306/2020 ακυρώνουν την υπ’ αριθμό 13311/273/21.3.2016 κοινή απόφαση του τότε Υφυπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη και των Αναπλ. Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, που αφορά στην επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας 4% και 12%.
Τα επιμελητήρια της ΑΜΘ συστήνουν στα μέλη τους (τις επιχειρήσεις δικαιούχους της επιδότησης 4% και 12%, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και την γενική νομοθεσία) να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ για την άμεση θεραπεία της βλάβης που έχουν υποστεί επιχειρήσεις.
Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας www.gov.gr με την υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου για τα έτη 2016-2019 το αργότερο μέχρι την 25η Μαΐου 2020. Ο ΟΑΕΔ είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί και να δώσει αριθμό πρωτοκόλλου στις αιτήσεις που θα υποβληθούν.
Όπως έγινε γνωστό, επίσης, τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ έχουν ήδη αποστείλει στον Πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία αίτημα αναφορικά με την πληρωμή των επιχειρήσεων για τα οφειλόμενα ποσά των ετών 2010-2015 κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Μιλώντας στα «Χ» για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας κ. Όθων Μουρμούρης είπε ότι όσοι επαγγελματίες έχουν τις προϋποθέσεις θα πρέπει προχωρήσουν στις αιτήσεις. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας δεν αφορούν μόνο σε όσους επαγγελματίες είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, θα πρέπει όμως να πληρούν τις προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, για την ένταξη στην επιδότηση του 12% οι επιχειρήσεις δεν θα έπρεπε να έχουν απολύσει κανέναν εργαζόμενο.
Ο κ. Μουρμούρης σημείωσε επίσης ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι πολύ σημαντικές για τις επιχειρήσεις, θυμίζοντας τις επικρίσεις των επαγγελματοβιοτεχνών για την υπουργική απόφαση η οποία ακύρωνε το δικαίωμά τους στην επιδότηση του εργασιακού κόστους. Εξήγησε δε ότι τα χρήματα αυτά, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε, είναι σημαντική βοήθεια για τις επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ