Ούτε στιγμή για χάσιμο στον Δήμο Παρανεστίου

0
3418

Επιχειρεί συνεργασίες και με τους ανθρώπους του εθνικού πάρκου Χάινιχ της Γερμανίας, με στόχο την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του φυσικού πλούτου που διαθέτει

Στιγμή δεν χάνει ο Δήμος Παρανεστίου, αφού, όπως αποδεικνύουν συνεχώς οι κινήσεις του, επιχειρεί με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την περιοχή του μικρού πληθυσμιακά ορεινού δήμου σε μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Στην κατεύθυνση αυτή, έκανε ένα ακόμα βήμα τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, με τη συμμετοχή του στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους από το εθνικό πάρκο Χάινιχ (Hainich) της Γερμανίας. Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση έγινε με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν πιθανά θέματα μελλοντικής συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του φυσικού πλούτου των δύο περιοχών όπως τη διενέργεια περιβαλλοντικών δράσεων αλλά και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού. Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
«Προσπαθούμε να βρούμε δήμους που θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τον Δήμο Παρανεστίου, προκειμένου να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Για το εθνικό πάρκο του Χάινιχ, ενημερωθήκαμε κατά την εξέλιξη της προσπάθειάς μας για την ένταξη του Παρθένου Δάσους Φρακτού στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το εθνικό πάρκο του Χάινιχ έχει ενταχθεί σε αυτά τα μνημεία το 2007» τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.
Όπως είπε ο κ. Καγιάογλου, ο Δήμος Παρανεστίου μέσω της τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε μία συνάντηση γνωριμίας με τους ανθρώπους του εθνικού πάρκου του Χάινιχ που έχουν ήδη τεχνογνωσία, προκειμένου ο Δήμος Παρανεστίου να υποβάλει όσο το δυνατόν καλύτερο και πληρέστερο φάκελο, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας η προσπάθεια για ένταξη του Παρθένου Δάσους Φρακτού στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Η επόμενη κίνηση θα είναι η διά ζώσης επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών. «Πέρα από αυτό, στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με δήμους της ίδιας περιοχής με σκοπό να τρέξουμε από κοινού ευρωπαϊκά προγράμματα και να αναπτύξουμε περισσότερο την περιοχή του Δήμου Παρανεστίου μέσω των ευρωπαϊκών πόρων. Όλα αυτά γίνονται με γνώμονα να αποκτήσει περισσότερη εξωστρέφεια ο δήμος μας και να βελτιωθούν οι συνθήκες που υπάρχουν σήμερα. Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν σε μία κατάσταση που δεν θα έλεγα ότι ήταν και η καλύτερη για τον δήμο μας. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, κατανοήσαμε ότι θα πρέπει να τρέξουμε σε όλους τους τομείς και αυτό είναι που κάνουμε» κατέληξε ο Δήμαρχος Παρανεστίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!