Πανδραμινή κινητοποίηση χθες για το νοσοκομείο

- 48 φορείς της Δράμας συνυπέγραψαν την κινητοποίηση

0
414

Πανδραμινή κινητοποίηση για τα προβλήματα τού Νοσοκομείου Δράμας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην πύλη τού νοσηλευτικού ιδρύματος μετά από απόφαση που συνυπέγραψαν 48 φορείς της πόλης. Η κινητοποίηση έγινε στις 13.30 το μεσημέρι προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν και οι έμποροι και επαγγελματίες της πόλης με το κλείσιμο των καταστημάτων τους. Εκπρόσωποι φορέων, επιστημονικών συλλόγων, σωματείων εργαζομένων, κομμάτων και όχι μόνο έδωσαν το παρόν σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχε προαναγγελθεί από τις προηγούμενες ημέρες.

Παρών ήταν και ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λεωνίδας Στολτίδης από την Β’ Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι: «Tα προβλήματα του Νοσοκομείου Δράμας είναι γνωστά και δυστυχώς επιδεινώνονται. Αυτό οφείλεται σε μια συγκεκριμένη πολιτική που θεωρούμε ότι είναι προσβολή για την υγεία και για τη ζωή του λαού της περιοχής. Το ΕΣΥ αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει με βάση τη σχεδιασμένη πολιτική. Το ΚΚΕ παρενέβη με επίκαιρη ερώτηση για τα ζητήματα του νοσοκομείου. Αλλά και η απάντηση του Υπουργού ήταν προσβλητική. Μίλησε για νέες προσλήψεις οι οποίες δε φθάνουν ούτε στο μισό της κάλυψης αυτών που αποχωρούν. Αυτό δείχνει απαξίωση, αλλά αυτό που θα φέρει ακόμη χειρότερες ημέρες είναι ο ίδιος ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος δεν δίνει “ούτε φράγκο περισσότερο” για την υγεία του λαού μας. Προτιμά αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες να βαθαίνουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας…».
«Για πρώτη φορά στη Δράμα συγκεντρώνονται τόσο πολλοί σύλλογοι και σωματεία για να στηρίξουν τη φωνή μας. Αυτό που ζητάμε είναι να μην καταρρεύσει η Δημόσια Υγεία και να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο που λειτουργεί λόγω υποστελέχωσης» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιώργος Κατσίλης, προσθέτοντας: «Πάγια αιτήματά μας είναι να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο μας και να υπάρχουν σοβαρά οικονομικά κίνητρα για να είναι δελεαστική η εργασία στο νοσοκομείο. Είναι πράγματα για τα οποία θα συνεχίσουμε να μιλάμε και να διορθώσουμε κάποια από αυτά. Σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας για να δώσουμε το μήνυμα πιο κεντρικά στους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις, ότι η Δημόσια Υγεία δεν πρέπει να καταρρεύσει, αλλά να στηρίζεται και να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της…».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, επεσήμανε: «Σήμερα 48 φορείς συνυπογράφουμε την κινητοποίηση. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η τοπική κοινωνία της Δράμας αναγνωρίζει και βιώνει η ίδια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Δράμας. Νομίζω ότι το μήνυμα από τη σημερινή συγκέντρωση είναι μια νέα αρχή για εμάς, ώστε να προχωρήσει ενωμένη όλη η τοπική κοινωνία διεκδικώντας ένα καλύτερο σύστημα Υγείας και ένα νοσοκομείο που θα είναι στελεχωμένο από γιατρούς και προσωπικό…».

Για συνεχόμενη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας έκανε λόγο ο γραμματέας του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Ιάκωβος Σιρλατζής, υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας της υποστελέχωσης: «Το νοσοκομείο οδηγείται σε υποβάθμιση, παρότι γίνονται όλο αυτό το διάστημα κτιριακές βελτιώσεις και βελτιώσεις στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου. Η έλλειψη προσωπικού θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ο σύγχρονος αυτός εξοπλισμός και ο ασθενής δεν θα μπορεί να έχει παροχές φροντίδας Υγείας…»
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος είπε ότι: «To Νοσοκομείο της Δράμας, βρίσκεται σε μια κατάσταση που μόνο σε μια τριτοκοσμική χώρα αρμόζει. Δυστυχώς αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι να υπάρχουν χρήματα μόνο για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του νοσοκομείου με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίησης αυτών των υπηρεσιών».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης ανέφερε ότι σύσσωμη η κοινωνία της Δράμας βρίσκεται στην κινητοποίηση για να στηρίξει τους υγειονομικούς. «Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να μας ακούσει και να ενισχύσει το νοσοκομείο μας τουλάχιστον σε ιατρικό προσωπικό για να δώσει κίνητρα σε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν στην πόλη μας και να εργαστούν…».
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννης Στεφανίδης είπε ανάμεσα σε άλλα ότι δυστυχώς πολλοί από αυτούς που ζητούσαν την ψήφο του κόσμου και σε πολλές περιπτώσεις την έχουν πάρει απουσίαζαν από την συγκέντρωση για το νοσοκομείο, που αφορά ότι πιο ακριβό υπάρχει στον άνθρωπο, δηλαδή την υγεία και τη ζωή του.
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Καρβούνης τόνισε ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα βάλλεται αφού παντού υπάρχουν προβλήματα τα οποία χειροτερεύουν κάθε ημέρα. Είπε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. «Χρειάζεται αγώνας και κινητοποίηση. Χρειάζεται όλοι οι πολίτες του νομού να στηρίξουν το έργο των υγειονομικών μας που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και προσπαθούν να υπηρετήσουν το γενικό καλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για ένα σύγχρονο ΕΣΥ, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ