Παραχωρείται στα Αστικά o χώρος πίσω από το μουσείο

0
2097

Πρόκειται για προσωρινή λύση που λήφθηκε από τον Δήμο Δράμας, προκειμένου να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή των έργων της 19ης Μαΐου

Πρόταση για την παραχώρηση στο Αστικό ΚΤΕΛ του δημοτικού οικοπέδου που βρίσκεται απέναντι από τον ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης στο αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία και τερματισμός των αστικών συγκοινωνιών μέχρι τη λήξη των εργασιών ανάπλασης στην 19ης Μαΐου, κατέθεσε ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης.
Ο κ. Εφραιμίδης είπε ότι με αυτή την κίνηση ο Δήμος Δράμας θα διευκολύνει το επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες και θα αποφορτίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην οδό 19ης Μαΐου. Πρόκειται για μία πρόταση η οποία προέκυψε ως λύση μετά από συζήτηση τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και με τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι με μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα δοθεί η δυνατότητα στο Αστικό ΚΤΕΛ να κάνει χρήση του χώρου τουλάχιστον μέχρι τη λήξη των εργασιών της ανάπλασης. Πρόκειται για μία πολιτική απόφαση που στόχο έχει να διευκολύνει την κυκλοφορία στην οδό 19ης Μαΐου, με την προϋπόθεση ότι το καθεστώς στάθμευσης των αστικών λεωφορείων θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση μετά τη λήξη των έργων, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.
Για τη λήψη της σχετικής απόφασης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μλεκάνης είπε ότι ίσως θα έπρεπε να υπάρχουν σχετικές γνωμοδοτήσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών απάντησε ότι υπάρχει αναγκαιότητα να ληφθεί απόφαση άμεσα, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιδίωξη να δημοπρατηθεί ο χώρος στάθμευσης και να καθυστερήσει η διαδικασία. Πρόκειται, όπως είπε, για μία πρόχειρη λύση που έχει ορίζοντα εφαρμογής μέχρι τη λήξη των έργων στη 19ης Μαΐου.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης τοποθετήθηκε σχετικά και είπε ότι δεν χρειάζεται δημοπράτηση αλλά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση του χώρου. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρείται η νομιμότητα και να εξεταστεί αν θα πρέπει να προηγηθούν άλλες αποφάσεις ή γνωμοδοτήσεις. Είπε, επίσης, ότι, παρά τις επιφυλάξεις για τον έκτακτο χαρακτήρα του θέματος, η παράταξή του υπερψηφίζει την πρόταση για να προχωρήσει η εφαρμογή της.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Project» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είπε ότι, εφόσον τηρείται η νομιμότητα της απόφασης, η παράταξή του υπερψηφίζει την πρόταση.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή συσπείρωση» κ. Γιώργος Μήτρου, που τελικά υπερψήφισε την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του δημοτικού οικοπέδου στο Αστικό ΚΤΕΛ, είπε ότι έχει πληροφόρηση πως το Αστικό ΚΤΕΛ ζήτησε ανάλογο χώρο στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών και αναρωτήθηκε αν εξετάστηκε το αίτημα αυτό, κάτι για το οποίο ο κ. Εφραιμίδης είπε ότι ζητήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο τέσσερις θέσεις στάθμευσης λεωφορείων, από κάθε πλευρά της οδού. Πρόσθεσε, επίσης, ότι μετά από συζήτηση και με την Τροχαία της Δράμας, κρίθηκε ότι κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Επίσης, ο κ. Γερασιμίδης είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να ακυρωθούν θέσεις στάθμευσης των ΙΧ, κάτι που θα απαιτούσε χρόνο και άλλη διαδικασία. Διευκρίνισε ότι ο χώρος του δημοτικού οικοπέδου πίσω από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ επιλέχθηκε με τη λογική ότι ο χώρος είναι κενός και σήμερα χρησιμοποιείται από τον καθένα.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει κάποια αντίρρηση να δοθεί ο χώρος και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, καθώς τα έργα που γίνονται αυτή τη στιγμή στη 19ης Μαΐου δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.
Τελικώς, η πρόταση υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με κάποιες επιφυλάξεις της απόφασης από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ως προς τη νομιμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ