Παραμένουν αναγκαστικά κλειστά τα ΚΑΠΗ στον Δήμο Δράμας

0
1387

Αν. Δερματίδης στα «Χ»: «Στο προσωπικό των ΚΑΠΗ υπάρχουν τουλάχιστον επτά ή οκτώ εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί»

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη λειτουργία των προνοιακών δομών και συγκεκριμένα στα ΚΑΠΗ του Δήμου Δράμας, λόγω του ανεμβολίαστου προσωπικού. Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας αποφάσισε και με νέα απόφασή του τη μη επαναλειτουργία των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, καθώς το προσωπικό τους (πλην εξαιρέσεων) δεν είναι εμβολιασμένο. Η απόφαση αυτή θα αρθεί, όπως ανακοίνωσε το Νομικό Πρόσωπο, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού του προσωπικού και αφού παρέλθουν οι 14 ημέρες από τη μοναδική ή δεύτερη δόση εμβολιασμού.
Παράλληλα, την Παρασκευή έγινε γνωστό επίσης ότι οι υπηρεσίες φυσιοθεραπείας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Δράμας που είναι πλήρως εμβολιασμένα και έχουν παρέλθει και οι 14ημέρες μετά την τελευταία δόση ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης (ισχύει για ένα εξάμηνο) παρέχονται στον χώρο του Κ.Η.Φ.Η. κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο. 2521048023 (εσωτερικό 2).
Εξηγώντας την απόφαση αυτή στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κ. Ανέστης Δερματίδης, είπε ότι στις εγκαταστάσεις του ΚΗΦΗ, το οποίο λειτουργεί κανονικά, βρίσκεται ο φυσιοθεραπευτής και όσα μέλη του ΚΑΠΗ είναι πλήρως εμβολιασμένα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν φυσιοθεραπείες.
Όπως είπε ο κ. Δερματίδης, στο προσωπικό των ΚΑΠΗ υπάρχουν τουλάχιστον επτά ή οκτώ εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και για τον λόγο αυτό δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Επιπλέον, τέσσερις εργαζόμενοι του ΚΗΦΗ είναι ανεμβολίαστοι και τέθηκαν σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου ωστόσο, το υπόλοιπο προσωπικό που διαθέτει το ΚΗΦΗ είναι εμβολιασμένο και επαρκές για τη συνέχιση της λειτουργίας του και την παροχή των υπηρεσιών του. Στο ΚΗΦΗ λειτουργούν και τα τρία τμήματα, όπως αναφέρει ο κ. Δερματίδης και προσέρχονται στον χώρο του μόνο όσοι ωφελούμενοι είναι εμβολιασμένοι.
Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, ότι η εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων στα τέσσερα ΚΑΠΗ είναι μια σημαντική υπηρεσία την οποία παρέχει ο Δήμος Δράμας, στην τρίτη ηλικία. Η μη λειτουργία τους στερεί από τους ηλικιωμένους τη δυνατότητα να συναντηθούν με συνομήλικους τους, να διατηρήσουν την κοινωνικότητα τους, να ενημερωθούν για χρήσιμα ιατρικά θέματα που αφορούν την υγεία τους, να συμμετέχουν σε δράσεις που διοργανώνονται, να συμμετέχουν σε εκδρομές που τους ενδιαφέρουν κ.ο.κ.
Κατά συνέπεια, το ζήτημα του μη εμβολιασμένου προσωπικού στα ΚΑΠΗ είναι κάτι που σχετίζεται, πλέον ευθέως, με την αδυναμία εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων σε αυτές τις δομές οι οποίες δεν λειτουργούν αναγκαστικά.
Προς το παρόν, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου της Δράμας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τον εμβολιασμό του προσωπικού, προκειμένου να λειτουργήσουν και πάλι τα ΚΑΠΗ. Αλλά ακόμη και αν αποφάσιζαν σήμερα να εμβολιαστούν, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, θα έπρεπε να περάσει διάστημα τουλάχιστον ενάμιση μήνα για την επαναλειτουργία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ