Παραμένουν χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία

0
15055

Δυστυχώς, δεν επανήλθε η σίτιση που διακόπηκε σε 10 Δημοτικά Σχολεία του Νομού Δράμας

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα το πρόβλημα με τη διακοπή των σχολικών γευμάτων σε δέκα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό Δράμας, όπως και σε μεγάλο αριθμό σχολείων στην υπόλοιπη χώρα, όπως επιβεβαίωσε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης.
Το ίδιο επισήμαναν χθες στα «Χ» και άλλα στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εξηγώντας ότι η διακοπή των γευμάτων επρόκειτο να είναι προσωρινή, αλλά δυστυχώς παρέμεινε, στερώντας από τους μαθητές τα σχολικά γεύματα.
Απαντώντας στα «Χ» η κ. Παυλίνα Αβερκιάδου, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, έκανε γνωστό ότι η απάντηση που υπάρχει από πλευράς ΟΠΕΚΑ είναι πως ετοιμάζεται η υπογραφή της σύμβασης προκειμένου να επανέλθουν τα σχολικά γεύματα. Στην τελευταία υπηρεσιακή ενημέρωση που υπήρξε από τον οργανισμό την περασμένη Παρασκευή 5 Μαρτίου, έγινε γνωστό ότι την εβδομάδα που διανύουμε θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση και επίσης ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας θα ειδοποιηθεί μία ημέρα πριν, προκειμένου να λάβουν γνώση και τα σχολεία για τον χρόνο επαναφοράς των σχολικών γευμάτων. Ωστόσο, μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης (χθες) δεν υπήρξε καμία τέτοια ειδοποίηση.
Tα σχολικά γεύματα διακόπηκαν εδώ και δέκα ημέρες, με τον ισχυρισμό ότι το πρόβλημα είναι λίγων ημερών και ότι σύντομα θα αποκατασταθεί, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Οι μαθητές των δέκα σχολείων της Δράμας, όπως βέβαια και οι μαθητές πολλών σχολικών μονάδων της χώρας που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα, παραμένουν χωρίς γεύματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε.
Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου, είχε σημειώσει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας επικοινώνησε με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και συγκεκριμένα με τη Διεύθυνση Οικογενειακών Επιδομάτων και ενημερώθηκε ότι η εξέλιξη αυτή αφορά τη σύμβαση του αναδόχου για την παροχή των σχολικών γευμάτων που έχει λήξει στα τέλη Δεκεμβρίου. «Δόθηκε δίμηνη παράταση, η οποία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου. Η καινούργια σύμβαση, όπως μας έκανε γνωστό ο ΟΠΕΚΑ, πρόκειται να υπογραφεί και βρίσκεται σε αυτή τη διαδικασία. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό και περιμένουμε την καινούργια σύμβαση» είχε διευκρινίσει η κ. Χαραλαμπίδου.
Η διακοπή των σχολικών γευμάτων είναι μία αρνητική εξέλιξη, καθώς τα γεύματα διευκόλυναν την καθημερινότητα, κυρίως των οικογενειών που βρίσκονταν σε οικονομική αδυναμία και όχι μόνο. Η «τυπική διαδικασία», όπως χαρακτηρίστηκε, δεν έχει ολοκληρωθεί, παρότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να έχει προβλεφθεί και να αποφευχθεί.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η διακοπή των σχολικών γευμάτων αφορά τα εξής σχολεία του Νομού Δράμας:
-1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου,
-Δημοτικό Σχολείο Κυργίων,
-1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας,
-4ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας,
-10ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας,
-11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας,
-Δημοτικό Σχολείο Νέας Αμισού,
-1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας,
-Δημοτικό Σχολείο Αδριανής – Νικηφόρου και
-Δημοτικό Σχολείο Φωτολίβους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ