Παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας μετά τα μεσάνυχτα στην εστίαση

0
1329

Μέχρι τέλη Αυγούστου η απαγόρευση και για τη Δράμα

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που έγινε γνωστή την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στη Δράμα όπως και σε άλλες περιοχές τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων.
Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας, όπως ορίζει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19. Η απόφαση ισχύει από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου 2020.
Οι περιορισμοί αυτοί εφαρμόζονται σε περιοχές μεταξύ των οποίων και η Δράμα ως Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Εφαρμόζονται επίσης εντός των ορίων των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.
Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την απαγόρευση λειτουργίας, αυτή αφορά τα εστιατόρια και τις κινητές μονάδες εστίασης, παροχής ποτών και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών) και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών). Κατ’ εξαίρεση επιτρέπονται εντός των ορίων των συγκεκριμένων περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων, από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί η διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), τηρουμένης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση παράβασης τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες και φθάνουν στην αναστολή της λειτουργίας για 20 ημέρες.

Οι αντιδράσεις των επαγγελματιών στη Δράμα
Υπενθυμίζεται ότι οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης στη Δράμα, μέσω των συλλογικών τους οργάνων έχουν εκφράσει ενστάσεις για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους. Σε δηλώσεις του στα “Χ” την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του σωματείου Ζυθεστιατόρων Γ. Χατζηπαντελής έκανε λόγο για απώλειες τουλάχιστον 30% από τον περιορισμό του ωραρίου που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, τονίζοντας μεταξύ άλλων «Ζητούμε να υπάρξουν μέτρα στήριξης του κλάδου των καταστημάτων εστίασης και των καφέ. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν έπληξαν μόνο τον συγκεκριμένο κλάδο στην πόλη μας. Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν επιχειρήσεις. Όταν ανοίγουμε στις 9 το βράδυ και σερβίρουμε μέχρι τις 10:30, υπάρχει πρόβλημα. Ο κόσμος θέλει να απολαύσει τα Αυγουστιάτικα βράδια, αλλά δεν μπορεί. Αυτή την περίοδο είναι που έρχονται οι μετανάστες και οι αδειούχοι από άλλες περιοχές της χώρας».
Για το ίδιο πρόβλημα έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές του Νομού ενώ και το Επιμελητήριο Δράμας έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά, με την οποία κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της ΠΕ Δράμας από το συγκεκριμένο μέτρο αιτιολογημένα και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ