Παρατημένοι οι κοινωνικοί λαχανόκηποι λέει ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης

0
4421

– Α. Μπακιρτζής στα «Χ»: «Θέλουμε, αν ο δήμος δεν μπορεί να τους διαχειριστεί, να μας τους δώσει ώστε να τους διαχειριστούμε εμείς ως Οικολογική Κίνηση Δράμας»
– «Αυτή τη στιγμή είναι παρατημένοι. Έχουν σαπίσει τα ξύλινα κιβώτια για τα εργαλεία. Θέλει δουλειά…»

Την επισήμανση ότι οι κοινωνικοί λαχανόκηποι του Δήμου Δράμας που βρίσκονται στο αγρόκτημα του Μικροχωρίου, σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας, έχουν παρατηθεί από τον δήμο, εδώ και 1,5 χρόνο τουλάχιστον, έκανε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας κ. Ανδρέας Μπακιρτζής.
Ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, είπε ότι από πλευράς Οικολογικής έχει γίνει προσπάθεια να γίνει επαφή με τον υπεύθυνο υπάλληλο του δήμου Δράμας αλλά δεν στάθηκε εφικτό να εντοπιστεί ο αρμόδιος. Με βάση αυτή την διαπίστωση, ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, υπογράμμισε ότι εάν κάποιος σήμερα θέλει να καλλιεργήσει σε κοινωνικό λαχανόκηπο του Δήμου Δράμας δεν ξέρει που θα πρέπει να απευθυνθεί.
Θα έπρεπε, όπως επισημαίνει, να γίνει κάποια γνωστοποίηση από τον Δήμο Δράμας ώστε να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται τη διαδικασία με την οποία μπορούν να καλλιεργήσουν εκεί. Κάποιοι από τους συμπολίτες μας που εξέφρασαν την επιθυμία να ασχοληθούν με τους κοινωνικούς λαχανόκηπους, επικοινώνησαν με την Οικολογική Κίνηση Δράμας και για τον λόγο αυτό έγινε προσπάθεια να εντοπιστεί ποιος είναι ο αρμόδιος υπάλληλος ή αν δεν υπάρχει, να ορισθεί από τον δήμο κάποιος υπεύθυνος. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση από τον Δήμο Δράμας. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει εντός των επομένων ημερών διότι αυτή είναι η περίοδος των καλλιεργειών και ο χρόνος περνάει» τονίζει ο κ. Μπακιρτζής.
Αυτή τη στιγμή καλλιεργείται μόνο το 30% περίπου των κοινωνικών λαχανόκηπων που διαχειρίζεται ο Δήμος Δράμας σε έκταση που του είχε παραχωρήσει η Οικολογική Κίνηση Δράμας από την περίοδο 2012 – 2013. «Αυτή την στιγμή οι κοινωνικοί λαχανόκηποι είναι παρατημένοι. Έχουν σαπίσει τα ξύλινα κιβώτια για τα εργαλεία. Θέλει δουλειά για να συντηρηθούν. Εμείς είχαμε παραχωρήσει έκταση 12 στρεμμάτων στον δήμο για να λειτουργήσει τους κοινωνικούς λαχανόκηπους και μάλιστα είχαμε θέσει ως όρο, ότι αν δεν καλύπτεται ο σκοπός για τον οποίο παραχωρείται ο χώρος, τότε θα πρέπει να επιστραφεί πίσω στην Οικολογική Κίνηση» εξηγεί ο κ. Μπακιρτζής προσθέτοντας, «Θέλουμε αν ο δήμος δεν μπορεί να τους διαχειριστεί, να μας τους δώσει ώστε να τους διαχειριστούμε εμείς ως Οικολογική Κίνηση Δράμας».
Το θέμα είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης, ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Οικολογικής Κίνησης Δράμας. Ο κ. Μλεκάνης είχε επισημάνει πριν από λίγες ημέρες ότι υπάρχουν αδιάθετα τεμάχια προς καλλιέργεια αλλά δυστυχώς μετά την μετακίνηση, σε άλλη θέση, του υπαλλήλου που είχε την αρμοδιότητα των κοινωνικών λαχανόκηπων, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος υπάλληλος. Ο κ. Μλεκάνης ζήτησε από τον Δήμο Δράμας να αναθέσει την αρμοδιότητα σε κάποιον υπάλληλο ώστε να μπορέσει τελικά να υπάρξει διαχείριση των κοινωνικών λαχανόκηπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!