Ξεκίνησε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου

0
1672

Γιώργος Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Τα έργα αναβαθμίζουν πλέον ουσιαστικά το Νοσοκομείο της Δράμας»

Άρχισε η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Δράμας, το οποίο επισκέφθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος με την προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας κ. Νίκη Κεφαλίδου. Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την καλή εκτέλεση των εργασιών του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και την ποιότητα των υλικών που τοποθετούνται. Μίλησε για μία παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που αφορά ένα από τα σημαντικότερα έργα τα οποία έγιναν στο Νοσοκομείο της Δράμας.

«Οι εργασίες αλλαγής των κουφωμάτων, που καλύπτουν επιφάνειες 1900 τ.μ., περιμένουμε να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Αυτή είναι μόνο η αρχή των παρεμβάσεων. Η αλλαγή των κουφωμάτων είναι προϋπολογισμού 2.860.000 ευρώ και είναι έργο μελέτης, επίβλεψης και χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα ακολουθήσει η θερμομόνωση του κτηρίου. Όμως η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Δράμας και των υπηρεσιών που παρέχει προς τους πολίτες περιλαμβάνει και άλλα έργα. Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού, καθώς και η υγειονομική αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου που περιλαμβάνει την αλλαγή των δαπέδων και τον ελαιοχρωματισμό του κτηρίου. Το σύνολο των έργων που θα γίνουν για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Δράμας έχουν προϋπολογισμό περίπου 7.500.000 ευρώ. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την υλοποίηση των έργων που αναβαθμίζουν πλέον ουσιαστικά το Νοσοκομείο της Δράμας» ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, στα «Χ» ο κ. Παπαδόπουλος.
Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, πάντως, στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Νοσοκομείου, αναβαθμίζοντάς το από την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Δ, που είναι σήμερα, στην κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Β.

Όπως έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο Δράμας: «Το έργο επιβλέπει η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας και κατασκευάζει η Εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ». Η συνεργασία της Δ/νουσας Υπηρεσίας και της Τ.Υ. του νοσοκομείου καθώς και του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και της Διοικήτριας του νοσοκομείου, είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Στο πλαίσιο αυτά, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη εργασίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος συζήτησε τα σχετικά με την πορεία του έργου με στελέχη της Δ/νουσας Υπηρεσίας (Π.Ε. Δράμας), εκπρόσωπο του εργολάβου και τη Διοικήτρια του νοσοκομείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!