Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Κινητή Γιορτή» της Αρχοντούλας Διαβάτη

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 19:30

0
2995

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΘΕΡΙΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Ο κύκλος θερινών λογοτεχνικών βραδιών «Τις Τετάρτες, δροσιζόμαστε με “φέτες” λογοτεχνίας», τον οποίο διοργανώνει και διεξάγει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας καθ΄όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού και, συγκεκριμένα, από τα τέλη Ιουνίου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, έχοντας προγραμματίσει τη εννέα (9) συνολικά λογοτεχνικές βραδιές, έχει αγκαλιασθεί κι αγαπηθεί από τους δραμινούς βιβλιόφιλους, γνωρίζοντας μία πρωτόγνωρη επιτυχία, χάρη στην προσέλευση και συγκέντρωση, κάθε φορά, ογδόντα έως εκατό και πλέον ατόμων, οι οποίοι «γεμίζουν» τον εξωτερικό χώρο του καφέ «Παλιό Ρολόϊ» όπου λαμβάνουν χώρα οι βραδιές αυτές, δίνοντας ένα σταθερό πλέον ραντεβού για να μοιρασθούν την εμπειρία της γνωριμίας με σύγχρονους κι αξιόλογους έλληνες λογοτέχνες, οι οποίοι, σημειωτέον, έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη μας για να παρουσιάσουν το έργο τους και, συγχρόνως, την απόλαυση της ανάγνωσης νέων και σημαντικών βιβλίων, είτε πεζογραφίας είτε ποίησης, της νεοελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής.
Ο φετινός κύκλος λογοτεχνικών βραδιών, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι διεξάγεται σε ανελλιπή, σχεδόν εβδομαδιαία, βάση, είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη και συνεχίζεται και αυτή την Τετάρτη, 28 Αυγούστου και ώρα 19.30, πάντα στον εξωτερικό χώρο του καφέ “Παλιό Ρολόι” και σε μία ατμόσφαιρα χαλαρή, δροσερή και παρεϊστικη, με την έβδομη κατά σειρά λογοτεχνική βραδιά, η οποία αφορά στην παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων της Αρχοντούλας Διαβάτη που φέρει τον τίτλο «Κινητή Γιορτή» και κυκλοφόρησε το 2018, από τις εκδόσεις Νησίδες.
Τη συλλογή διηγημάτων θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας Πάνος Ιωαννίδης, ο ποιητής Αλέξανδρος Αραμπατζής, η υπογράφουσα καθώς και ίδια η συγγραφέας, ενώ η παρουσίαση θα διανθίζεται με την ανάγνωση αντιπροσωπευτικών αποσπασμάτων του βιβλίου, από την ηθοποιό και θεατρολόγο Ζωή Κυριακίδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχοντούλα Διαβάτη πρωτοεμφανίσθηκε στα ελληνικά λογοτεχνικά πράγματα το 2004, η εργογραφία της εκτείνεται σε πεζογραφία, ποίηση και χρονογράφημα, με έξι (6) συνολικά βιβλία, μέχρι σήμερα, στο ενεργητικό της. Κυρίως, όμως, αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Αρχοντούλα Διαβάτη έρχεται, με τη λογοτεχνική της ιδιότητα, στην πόλη μας, στα πλαίσια μίας εκδήλωσης αφιερωμένης αποκλειστικά στο δικό της συγγραφικό έργο, για να μιλήσει για τη δουλειά της και να γνωρισθεί -καλύτερα- με το δραμινό κοινό, μετά τη συμμετοχή της στη «Συνάντηση Λογοτεχνικών Αναγνώσεων» την οποία ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας είχε διοργανώσει και πραγματοποιήσει, με ιδιαίτερη επιτυχία, το Νοέμβριο του 2015 και στην οποία ο Σύλλογος είχε καλέσει και συγκεντρώσει είκοσι (20) συνολικά λογοτέχνες, Θεσσαλονικείς και Δραμινούς, μεταξύ των οποίων και την ίδια την Αρχοντούλα Διαβάτη.
Εξυπακούεται πως ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας προσκαλεί, όπως πάντα, τους δραμινούς βιβλιόφιλους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Κινητή Γιορτή» προκειμένου να γνωρίσουν τη νέα λογοτεχνική δουλειά της Αρχοντούλας Διαβάτη αλλά και την ίδια την φιλοξενούμενη συγγραφέα και, συγχρόνως, προκειμένου να απολαύσουν μία ακόμη ατμοσφαιρική, καλοκαιρινή λογοτεχνική βραδιά, μέσα στο πράσινο και δίπλα στα βυζαντινά τείχη της πόλης.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΔΙΑΒΑΤΗ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Νομικά και Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε ως καθηγήτρια–νομικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Ε.Λ.Θ.). Κείμενά της πρωτοδημοσιεύθηκαν στο Αντί, στο Εντευκτήριο, στην Παρέμβαση αλλά και στη Βookpress, στο Φρέαρ, στο Φράκταλ, στον Μανδραγόρα, στη Δίοδο, στον Θευθ, στο Οροπέδιο, στο Περί ού κ.α. Τα βιβλία που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα είναι:
ΚΙΝΗΤΗ ΓΙΟΡΤΗ, διηγήματα, εκδ.Νησίδες 2018
ΟΠΩΣ Η ΜΠΕΡΛΙΝΑ, ποιήματα, εκδ.Νησίδες 2017
ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΣΤΗ ΜΥΤΗ, διηγήματα, εκδ.Νησίδες 2015
ΦΕΥΓΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ, χρονογραφήματα, εκδ.Νησίδες 2014
ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, μυθιστορίες, εκδ. Νησίδες 2012
ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, μυθιστορηματικό χρονικό, εκδ. Το Ροδακιό 2004

της Πολύνας Γ.Μπανά
Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!