Πέντε μεγάλα έργα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην ευρύτερη περιοχή του Νευροκοπίου

0
144

Γρ. Παπαεμμανουήλ: «Η Π.Ε. Δράμας εργάζεται καθημερινά με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας»


 

Πέντε έργα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. που αφορούν τον Δήμο Νευροκοπίου και ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη έκανε γνωστά το πρωί της Τρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, που παραχώρησε συνέντευξη τύπου, μαζί με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας κ. Νίκη Κεφαλίδου και τους εργολάβους των έργων.
Την ίδια ημέρα υπογράφηκαν τα συμφωνητικά για την κατασκευή δύο έργων οδοποιίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Ποταμών – Μικρομηλιάς και Βώλακα και Μικροκλεισούρας.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος υπέγραψε με τον ανάδοχο κ. Φώτη Κυριακίδη την σύμβαση κατασκευής του έργου που αφορά την βελτίωση και ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού Ποταμών – Μικρομηλιάς. «Είναι ένα κομμάτι του δρόμου ουσιαστικά κατεστραμμένο και αφημένο στην τύχη του τα τελευταία χρόνια και το δημοπράτησε η υπηρεσία κάνοντας τις μελέτες και ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Έχουμε τον ανάδοχο και το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά αυτή η βελτίωση και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην περιοχή. Είναι ένα έργο 500.000 ευρώ που θα βοηθήσει την οδική ασφάλεια στην περιοχή» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Παράλληλα όπως είπε, το προσεχές διάστημα ξεκινά και το έργο της αναβάθμισης και της συντήρησης του οδικού δικτύου μεταξύ Βώλακα και Μικροκλεισούρας, το οποίο θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής του Βώλακα αλλά και όλους όσους κατευθύνονται προς το χιονοδρομικό κέντρο ή προς την ευρύτερη περιοχή του Βώλακα. Ακόμη, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε το έργο που είχε προγραμματιστεί από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της ΠΕ Δράμας και αφορούσε την κατασκευή μιας αντιπλημμυρικής τάφρου στους πρόποδες του Βώλακα, με στόχο τη θωράκιση του οικισμού αλλά και των καλλιεργειών που είναι στο σημείο εκείνο, από διάφορα φαινόμενα εξ’ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και άλλων καιρικών συνθηκών. Επιπλέον όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Για την ευρύτερη περιοχή έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό 300.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» που αφορά τον καθαρισμό του ποταμού Νέστου, στην κοινότητα Ποταμών. «Για το έργο πρέπει να πω ότι η υπηρεσία τελειώνει τώρα την τεχνική έκθεση και θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα» είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ.
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι στο Βώλακα είναι σε εξέλιξη ένα έργο που αφορά την κτηνοτροφία και την κατασκευή ομβροπλατείας, ομβροδεξαμενής και ποτίστρας, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. «Το έργο θα δώσει μεγάλη ανάσα στους κτηνοτρόφους και στην συντήρηση και διατήρηση του ζωικού μας κεφαλαίου. Ο πρωτογενής τομέας είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικός» τόνισε, ευχαριστώντας τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων και την προϊσταμένη της υπηρεσίας κα Νίκη Κεφαλίδου καθώς και τον ανάδοχο εργολάβο για τη συνεργασία. «Η ΠΕ Δράμας εργάζεται καθημερινά με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας» τόνισε ο κ. Παπαεμμανουήλ.
Η προϊσταμένη της διεύθυνσης τεχνικών έργων της ΠΕ Δράμας κα Κεφαλίδου, είπε ότι πρόκειται για πέντε έργα που είναι σημαντικά για την περιοχή. Τόνισε ότι τα δυο έργα οδοποιίας έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της ασφαλτόστρωσης και περιλαμβάνουν διαγράμμιση, πινακίδες, στηθαία και γενικώς συντήρηση των δρόμων αυτών. «Περίπου 20 χιλιόμετρα το κομμάτι Βώλακα – Μικροκλεισούρας και γύρω στα 10 χιλιόμετρα το κομάτι Ποταμών – Μικρομηλιάς. Τα έργα είναι σημαντικά για την περιοχή καθώς είναι στον ορεινό όγκο. Επίσης σημαντική είναι η Τάφρος που θα προστατέψει τον οικισμό του Βώλακα από πλημμύρες, διότι στο βουνό έχει εξελιχθεί μια μεγάλη λατομική ζώνη. Σημαντικό είναι και το έργο καθαρισμού του Νέστου. Υπάρχει μια ανεξέλεγκτη συγκέντρωση σκουπιδιών από τη Βουλγαρία, όπου εκεί δεν τηρούνται περιβαλλοντικοί όροι. Είναι μια χώρα πίσω από την Ελλάδα σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Η ρύπανση στην περιοχή του Νέστου είναι μεγάλη. Εξασφαλίσαμε τις 300.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και τώρα κάνουμε τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Θα γίνει περισυλλογή των σκουπιδιών. Ο καθαρισμός θα γίνεται για δυο χρόνια. Είναι επίσης σημαντικό και το έργο της κτηνοτροφίας, το οποίο ωριμάσαμε με μεγάλη δυσκολία γιατί έπρεπε να συνεργαστούμε και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε πιο δυσκίνητες διαδικασίες. Όμως θεωρούσαμε χρέος μας να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα. Είναι ότι σημαντικότερο έχει ο νομός μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ