Πέρασε κατά πλειοψηφία η 2η τροποποίηση του ετήσιου σχεδίου δράσης της ΔΕΚΠΟΤΑ

0
5357

Έντονες οι αντιδράσεις από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. για την 2η τροποποίηση του ετήσιου σχεδίου δράσης του έτους 2020.
Στη συνεδρίαση του οργάνου υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η απόφαση για 2η τροποποίηση του ετήσιου σχεδίου δράσης της ΔΕΚΠΟΤΑ είναι ενάντια στη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή, κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης καταψήφισε διότι, όπως είπε, «το σχέδιο δράσης που κατεβάζει η ΔΕΚΠΟΤΑ για το 2ο εξάμηνο είναι ενάντια στη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως πάρθηκε και όπως ψηφίσθηκε, ανεξάρτητα εάν μετά έγινε ό,τι έγινε και η δημοτική επιχείρηση παραμένει με την τροποποίηση του νόμου με υπουργική απόφαση». Όπως είπε, επίσης, η απόφαση αυτή είναι ενάντια στη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη συγκεκριμένη εισήγηση καταλήγοντας ότι θα ψηφίσει «όχι». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η θέση του κ. Μ. Μλεκάνη, δημοτικού συμβούλου της ίδιας παράταξης, ο οποίος συμφώνησε με τον κ. Καλαϊτζίδη.
Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Project Δράμα 2020 κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης καταψήφισε θυμίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει τη λύση της επιχείρησης. «Η βούληση του Δ.Σ., που είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου, είναι να κλείσει η επιχείρηση. Έρχεται σήμερα η ΔΕΚΠΟΤΑ και ζητάει να γίνει αναμόρφωση του Σχεδίου Δράσης. Καταρχάς μέσα στην αναμόρφωση υπάρχουν εκδηλώσεις που δεν θα γίνουν. Βλέπω εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια, τη γιορτή βιβλίου και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες προφανώς δεν θα γίνουν λόγω του κορωνοϊού, άρα δεν υπάρχει ανάγκη, πλέον, να γίνει τροποποίηση για να ενταχθούν στο σχέδιο Δράσης της ΔΕΚΠΟΤΑ. Μόνο για αυτόν τον λόγο είναι άκυρη αυτή η κίνηση. Όμως, στην ουσία του θέματος εμείς δεν μπαίνουμε καθόλου, γιατί για εμάς η επιχείρηση έχει κλείσει στις 30-06-2020. Επίσης, εφόσον θέλει ο κ. Δήμαρχος να κρατήσει ανοιχτή τη ΔΕΚΠΟΤΑ, επιμένει δηλαδή στη στάση του, θα πρέπει να βρει τρόπο να πληρώνει και τις μισθοδοσίες. Γιατί εμείς δεν προτιθέμεθα ούτε στην Οικονομική Επιτροπή, ούτε φυσικά στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσουμε αναμόρφωση του προϋπολογισμού προκειμένου να δώσουμε περισσότερα χρήματα στη ΔΕΚΠΟΤΑ. Για όλους αυτούς τους λόγους ψηφίζουμε όχι όπως ψηφίσαμε και στο Διοικητικό Συμβούλιο» είπε ο κ. Τσιαμπούσης.
Ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ. Ελευθέριος Χρυσοχοïδης καταψήφισε διότι, όπως είπε συμφωνεί με τον κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση και ανέφερε ότι «επειδή θα προβάλλεται ως αφορμή η μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΔΕΚΠΟΤΑ, θα προτρέψω και να συμβουλέψω τους υπαλλήλους τη ΔΕΚΠΟΤΑ να υποβάλουν όλοι αίτηση μετάταξης ή μετάθεσης στο Δήμο Δράμας, διότι η παράταξη μας και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρόκειται να ψηφίσει αναμόρφωση προϋπολογισμού και ενίσχυση της ΔΕΚΠΟΤΑ. Για εμάς η ΔΕΚΠΟΤΑ έχει κλείσει. Είναι μια αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και παράνομη τροποποίηση, ενός νόμου που απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου σε περίπτωση λύσης ή εκκαθάρισης του νομικού προσώπου Δημοτικής Επιχείρησης Ιδιωτικού Δικαίου. Θεωρώ ότι μια τέτοια τροποποίηση είναι αντισυνταγματική διότι γράφει στα παλιά των υποδημάτων την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι φυσικά δεν ψηφίζω την τροποποίηση και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αναμορφώσεις του προϋπολογισμού της ΔΕΚΠΟΤΑ. Γιατί η ΔΕΚΠΟΤΑ είναι μια αμαρτωλή επιχείρηση και πρέπει να κλείσει»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ