Πλήθος πιστών στην υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου στη Δράμα

Συγκινημένος μετέφερε το ιερό αποθησαύρισμα ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός

0
2319

Mε την παρουσία πλήθους πιστών και του ιερού κλήρου της περιοχής μας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας η υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου το απόγευμα της Πέμπτης στη Δράμα.

Την Τίμια Ζώνη που αποτελεί και το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Θεοτόκου που έχει διασωθεί μετέφερε από την Μονή Βατοπαιδίου ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου. Κατά την είσοδο της Τίμιας Ζώνης στην πλατεία Ελευθερίας πολλοί συνδημότες μας και μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής έραιναν με άνθη το πέρασμα του ιερού θησαυρίσματος. Γυναίκες, άνδρες και παιδιά υποδέχτηκαν με κατάνυξη, την Τίμια Ζώνη που από αιώνες είναι αποθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.
Συγκινημένος ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος λίγο αργότερα τόνισε ότι οι δραμινοί με σεβασμό υποκλινόμαστε στη χάρη της Παναγίας.
Πρόσθεσε δε ανάμεσα σε άλλα ότι «η τιμητική προσκύνηση της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας αποτελεί σταθμό ανεφοδιασμού στην θρησκευτική και πνευματική μας πορεία. Ενίσχυση και ενθάρρυνση στον καθημερινό μας αγώνα».
Ο Γέροντας Εφραίμ δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή που πραγματοποιήθηκε αλλά και από τα λόγια του Δημάρχου Δράμας σημειώνοντας ότι «μετά από πρόσκληση του ποιμενάρχη σας (του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου), ήρθαμε στη Δράμα και μεταφέραμε μαζί μας αυτό το μοναδικό κειμήλιο, την Τίμια Ζώνη της Παναγίας… για να προσθέσει αργότερα «Είμαστε στο Βατοπαίδι τριάντα χρόνια. Είμεθα μάρτυρες των πολλών και απροσδόκητων θαυμάτων της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Όσοι άνθρωποι την ασπάζονται και την αγγίζουν λυτρώνονται από πνευματικές αλλά και σωματικές ασθένειες. Η συνάντηση με την Τίμια Ζώνη της Παναγίας είναι μια ευλογία, να την αξιοποιήσετε και να της πείτε τους αναστεναγμούς και τα προβλήματά σας διότι πίσω από την Τίμια Ζώνη είναι το πρόσωπο της Παναγίας. Εύχομαι η χάρη της Αγίας Ζώνης που θα αποχωρήσει σε τρείς ημέρες να αφήσει την χάρη της στις καρδιές σας…».
Ακολούθως έγινε μετάβαση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ακολούθησε Δοξολογία. Στις 8 το βράδυ τελέστηκε ο Εσπερινός και Παράκληση και από τις 22.00 έως τις 00.30 τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο ναός του Αγίου Νικολάου θα είναι ανοιχτός έως την Κυριακή 23 Ιουνίου, από τις 6 το πρωί έως αργά το βράδυ προκειμένου να μπορούν να προσκυνήσουν την Τίμα Ζώνη της Παναγίας οι πιστοί της περιοχής μας και να πάρουν την ευλογία της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ