Προχωρά η αποκατάσταση του δημοτικού κήπου

0
7472

Στο τέλος Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχει επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Άρχισε η αποκατάσταση των χώρων πρασίνου στον δημοτικό κήπο της Δράμας με την τοποθέτηση γκαζόν, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος είναι ο ιστορικός χώρος της πόλης και πηγή πρασίνου να επανέλθει πλήρως στην πρέπουσα κατάσταση μέχρι τα τέλη Μαΐου. Οι εργασίες αποκατάστασης άρχισαν πριν από περίπου δέκα ημέρες με την αποκατάσταση του αρδευτικού συστήματος και την σπορά του πρασίνου σε όλο τον χώρο, εξηγεί μιλώντας στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Μιχάλης Μουρβετίδης.
Ο χώρος του κήπου αρδεύεται πλέον με αυτόματο μηχανισμό στην μισή του έκταση, ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι χρησιμοποιούνται βάνες για το σύστημα ποτίσματος. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, με βάση τη μελέτη που έγινε για την αποκατάσταση του κήπου, υπάρχουν κάποια πολύ επιβαρυμένα σημεία, στα οποία έχει ήδη ξεκινήσει να στρώνεται έτοιμο γκαζόν μήκους 300 τ.μ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εργολάβου που έχει αναλάβει την αποκατάσταση, μέχρι τα τέλη Μαΐου ο δημοτικός κήπος θα έχει πλέον την αρχική του μορφή σε ένα ποσοστό της τάξης του 80%.
Στον χώρο του δημοτικού κήπου θα δημιουργηθεί και μια καινούργια παιδική χαρά σε απροσδιόριστο χρόνο, αφού πρώτα ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια που προέκυψαν, σύμφωνα με όσα σημειώνει ο κ. Μουρβετίδης.
Η αποκατάσταση του δημοτικού κήπου ήταν ζητούμενο κάθε χρόνο μετά τη λήξη της Ονειρούπολης. Η έναρξη της διαδικασίας αποκατάστασης καθυστέρησε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και φέτος που αποφασίστηκε η αποκατάσταση πέρασαν πολλοί μήνες μέχρι να ξεκινήσει. Αρχικά, οι κατασκευές της Ονειρούπολης άργησαν φέτος να απομακρυνθούν, καθώς δεν είχε γίνει καμία σύμβαση για την απομάκρυνση των οικίσκων από τη ΔΕΚΠΟΤΑ που ήταν και η διοργανώτρια της φετινής γιορτής. Τελικώς μετά από χορηγία ιδιώτη τα ξύλινα σπιτάκια μεταφέρθηκαν, έστω και καθυστερημένα, στον χώρο αποθήκευσής τους. Επιπλέον παράγοντες καθυστέρησης στην αποκατάσταση αποτέλεσαν και οι ιδιαίτερες αλλοιώσεις που προκλήθηκαν από τις έντονες παρεμβάσεις που υπήρξαν για το στήσιμο της φετινής Ονειρούπολης, ενώ δεν βοήθησαν ούτε οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ούτε οι απρόσμενες εξελίξεις με την εμφάνιση της πανδημίας.
Δικαιολογημένη πάντως ήταν η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών λόγω της εικόνας που παρουσίαζε ο δημοτικός κήπος μετά το πέρας της Ονειρούπολης αλλά και η αμφιβολία για το εάν τελικά θα υπάρξουν έργα αποκατάστασής του καθώς δίνει πολύ κακές εντυπώσεις στους επισκέπτες της πόλης και αποτελεί έναν λεηλατημένο χώρο αντί να είναι χώρος αναψυχής για όλους.
Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Μουρβετίδης, εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθώς στόχος είναι ο χώρος να παραδοθεί στους πολίτες το συντομότερο δυνατόν, στην αρχική του μορφή. «Σύντομα θα προχωρήσει η βαφή των κιγκλιδωμάτων εντός του δημοτικού κήπου, που δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση ενώ θα γίνουν εργασίες ανάδειξης των διαδρόμων και στο τελικό στάδιο θα γίνουν φυτεύσεις των λουλουδιών ώστε να ολοκληρώσουν την εικόνα που είχε ο δημοτικός κήπος της Δράμας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ