Προχωρά η διαδικασία για την επέκταση της ΜΕΘ και του ΤΕΠ του νοσοκομείου

- Αρκούν όμως αυτά χωρίς το απαιτούμενο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό;

0
1649

Την έγκριση διενέργειας ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου της επέκτασης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Δράμας, με αξιολόγηση μελέτης εκτιμώμενης αξίας 4.973.740 ευρώ που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, αποφάσισε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.
Το έργο αφορά το υφιστάμενο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο νότιο ισόγειο του κτηρίου, που περιλαμβάνει μια επιφάνεια της τάξης των 505,92 τ.μ. Αυτό θα ανακατασκευαστεί πλήρως και θα επεκταθεί καταλαμβάνοντας επιπλέον 368,09 τ.μ.. Θα συμπεριλαμβάνει ξεχωριστή είσοδο φορείων/πεζών, διευρυμένους χώρους αναμονής με νέους χώρους υγιεινής, νέα γραμματεία, νέο χώρο διαλογής ασθενών, νέο ενιαίο χώρο 8 εξεταστηρίων, με 2 κλειστά εργαστήρια και νέους χώρους προσωπικού και διανυκτέρευσης γιατρών.
Επίσης το έργο αφορά την υφιστάμενη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η οποία βρίσκεται στο 2ο όροφο, παραπλεύρως των Χειρουργείων και η οποία καταλαμβάνει σήμερα επιφάνεια 391,49 τ.μ. Αυτή θα επεκταθεί κατά 570,29 τ.μ. στον όροφο. Στη νέα πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα λογίζονται επιπλέον 9 κλίνες και δύο θάλαμοι μόνωσης. Θα αναβαθμιστεί πλήρως η υπάρχουσα Μ.Ε.Θ., θα κατασκευαστούν νέοι χώροι στάσης εργασίας αδελφών και γραφείου προϊσταμένης, καθώς και νέοι χώροι ανάπαυσης προσωπικού και διανυκτέρευσης ιατρών.
Η διαδικασία αυτή προχωρά μετά από αρχική πρωτοβουλία του προέδρου της Raycap κ. Κωνσταντίνου Αποστολίδη που, μαζί με στελέχη της εταιρίας του είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο Δράμας και σε σύσκεψη που διήρκεσε πολλές ώρες, ενημερώθηκε αυτοπροσώπως για τον νέο σχεδιασμό του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως και για τις ανάγκες που υπάρχουν. Σε εκείνη τη σύσκεψη καταγράφηκε η βούληση της Raycap να συνδράμει στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Δράμας.Οι δύο μελέτες με τίτλο α) Γενική Επισκόπηση του Επιχειρησιακού σχεδίου και β) Σύνταξη μελετών δημοπράτησης για την αναδιαμόρφωση – επέκταση των μονάδων εντατικής θεραπείας και του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας που χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία Raycap και κόστισαν 110.000€, βοήθησαν πάρα πολύ στην προσπάθεια της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας να αναπτύξει τις υποδομές του αλλά και να προχωρήσει η διαδικασία που θα φθάσει μέχρι το διαγωνισμό επιλογής αναδόχου για το έργο στο ΤΕΠ και τη ΜΕΘ.
Βέβαια η αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου, δεν αφορά μόνο τις κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό, αλλά το δίχως άλλο και το διαθέσιμο υγειονομικό προσωπικό. Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολα διαχειρίσιμο ζήτημα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό, αν κρίνει κανείς από τις άγονες προκηρύξεις που έχουν προηγηθεί μέχρι σήμερα, για την περαιτέρω στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!