Προχωρά τουριστικά ο Δήμος Προσοτσάνης

0
831

– Παραδίδεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου το παλαιοντολογικό μουσείο στον Αγγίτη
– Μιλά στα «Χ» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, Θεόδωρος Αθανασιάδης


 

Παραδίδεται αυτές τις ημέρες, μέχρι τέλος Μαρτίου, το Παλαιοντολογικό Μουσείο στον Δήμο της Προσοτσάνης προκειμένου να ενταχθεί στη γενικότερη λειτουργία του σπηλαίου Αγγίτη και του Παλαιοντολογικού πάρκου, όπως δήλωσε χθες Δευτέρα στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης.
Τα πρώτα προπλάσματα μεταφέρθηκαν σε ειδικά κιβώτια με δύο φορτηγά αυτοκίνητα που έφθασαν στον χώρο του παλαιοντολογικού μουσείου στην Κοινότητα Αγγίτη πριν από έναν ακριβώς χρόνο. Παράλληλα ο Δήμος Προσοτσάνης είναι σε αναμονή για την παραλαβή του τουριστικού τρένου που έχει παραγγελθεί. Για την προμήθεια του τουριστικού τρένου υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, οι οποίες όμως, όπως είπε ο κ. Αθανασιάδης στα «Χ», οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην υγειονομική κρίση και το πως αυτή επηρέασε τα κατασκευαστικά εργοστάσια ενώ ακολούθησε και η ενεργειακή κρίση.
«Ο σχεδιασμός μας είναι να δουλέψουν μαζί όλα τα μέρη του εξοπλισμού που αφορούν το παλαιοντολογικό πάρκο, δηλαδή το σπήλαιο, το παλαιοντολογικό μουσείο και το τουριστικό τρένο, το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πραγματικά τους επισκέπτες. Πιστεύω ότι, εάν δεν υπάρξουν πάλι απρόοπτα, όλα αυτά θα έχουν τεθεί σε λειτουργία πριν το καλοκαίρι». Το παλαιοντολογικό μουσείο θα λειτουργήσει και πριν την παραλαβή του τουριστικού τρένου αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη, όπως είπε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, συμπληρώνοντας ότι η παρουσίαση του συνόλου του έργου που αφορά το παλαιοντολογικό πάρκο θα γίνει όταν όλες οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί.
Ειδικότερα για το τουριστικό τρενάκι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα μεταφέρει με ασφάλεια τους επισκέπτες από το σπήλαιο του Μααρά στο Παλαιοντολογικό Μουσείο του Αγγίτη και αντίστροφα. Μια διαδρομή με εξαιρετική θέα και τοπία που μαγεύουν τον επισκέπτη προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Το τουριστικό τρένο θα είναι υψηλής ποιότητας, ηλεκτροκίνητο, με 48 τουλάχιστον θέσεις επιβατών συμπεριλαμβανομένων και δύο θέσεων για ΑΜΕΑ καθώς και με αντίστοιχη ράμπα για τα αναπηρικά αμαξίδια.
Μάλιστα, μετά την παράδοση του οχήματος, ο ανάδοχος θα αναλάβει με δικά του έξοδα την επίδειξη της λειτουργίας του οχήματος αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού, οδηγών και τεχνικών.
Το συνολικό έργο που αφορά τη λειτουργία του Παλαιοντολογικού Πάρκου Αγγίτη χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg. Η πρωτοβουλία της λειτουργίας του παλαιοντολογικού πάρκου έχει στόχο τη διατήρηση αλλά και την προστασία και την ανάπτυξη της φυσικής ιστορίας της περιοχής. Το έργο υλοποιείται από τη συνεργασία του Δήμου Προσοτσάνης με τον Δήμο Τσεπελάρε της Βουλγαρίας. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, ενταγμένο στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας 2014-2020, και υλοποιείται με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ