Προχωρούν οι εργασίες για το κολυμβητήριο

0
209
φωτο αρχείου

«Στόχος μέχρι τέλη Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί το κτήριο» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου στα «Χ»


 

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου στη Δράμα. Οι εργασίες είναι στη φάση της σκυροδέτησης της εδαφόπλακας. Προηγήθηκε η σκυροδέτηση της δεξαμενής πυρασφάλειας του υπογείου τού κολυμβητηρίου. Τις επόμενες ημέρες θα πέσουν και τα μπετά. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες επάνω από το έδαφος.
Οι επόμενες εργασίες περιλαμβάνουν τη σκυροδέτηση της πλάκας ισογείου ώστε να κλείσει ο φέροντας οργανισμός του υπογείου, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καψημάλης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το κτήριο θα αρχίσει να φαίνεται, η όψη του κτηρίου, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος είναι το κτήριο του κολυμβητηρίου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. To χρονικό διάστημα που ορίστηκε για την αποπεράτωση του έργου είναι 12 με 14 μήνες ενώ το κόστος που απαιτείται για την υλοποίησή του, ύψους 4 εκατ. ευρώ, είναι σημαντική η βοήθεια της Raycap αφού για το νέο κολυμβητήριο προηγήθηκε σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ από την εταιρεία προς τον Δήμο Δράμας που αφορούσε την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας. Η εταιρεία επίσης θέλησε να δωρίσει προς τον Δήμο Δράμας και μέρος των δαπανών που χρειάζονται και για κτήριο του κολυμβητηρίου από αξιόπιστους προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών και κατασκευαστές, εκφράζοντας τη βούληση να προχωρήσει στην κάλυψη των εν λόγω δαπανών με ποσό έως τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Δράμας από την πλευρά του αναλαμβάνει καταρχήν το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού το οποίο θα αναληφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ειδικότερα από πιστώσεις προϋπολογισμού ύψους 724.470 ευρώ.
Όπως είναι φυσικό, οι σύλλογοι και οι αθλητές της κολύμβησης, όπως άλλωστε και φίλοι του υγρού στίβου, που χρησιμοποιούσαν το παλιό κολυμβητήριο, αναμένουν με αγωνία την ολοκλήρωση του έργου. Θυμίζουμε ότι το έργο ήταν απαραίτητο καθώς το κέλυφος του παλιού κολυμβητηρίου παρουσίαζε πολλά προβλήματα φθοράς των δομικών υλικών του από το πέρασμα του χρόνου. Αυτό εκτιμήθηκε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους αθλούμενους και τους φίλους της κολύμβησης, γι αυτό και δρομολογήθηκε το νέο κολυμβητήριο χάρη στη αναντικατάστατη βοήθεια της Raycap. Βέβαια όλο το προηγούμενο διάστημα η ταλαιπωρία κυρίως για τις ομάδες και τους αθλητές ήταν αναπόφευκτη καθώς έπρεπε να χρησιμοποιούν άλλους χώρους κολύμβησης για προπονήσεις και συγκεκριμένα στη γειτονική πόλη της Καβάλας.
Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία θα έχει αίσιο τέλος το συντομότερο δυνατόν και ότι το νέο κολυμβητήριο θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κολύμβησης, αν και έχουν εκφραστεί ήδη ενστάσεις σε ότι αφορά την απουσία κερκίδων στο νέο κτήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ