Υψηλές προσδοκίες για το Ανδρικάκη

0
293

Την πόλη της Δράμας επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος


 

Επίσκεψη στην πόλη της Δράμας πραγματοποίησε χθες ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με βασικό σκοπό να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών, των αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων για την πορεία των έργων που έχει ήδη χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί ο Δήμος Δράμας, αφού παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον η απορρόφηση των κονδυλίων.
Παράλληλα για να ενημερώσει η Περιφέρεια ποια έργα υλοποιούν οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας, αλλά και για να συζητηθεί ο σχεδιασμός του Δήμου Δράμας και της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την υλοποίηση νέων έργων στην περιοχή που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ ή και από άλλα προγράμματα. Τα παραπάνω ανέφερε ο κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο το μεσημέρι της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης.
Ο ίδιος λόγω της προγραμματισμένης σύσκεψης στο δημαρχείο της Δράμας, από το πρωί της Τετάρτης, επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο συνοδεία των αντιπεριφερειαρχών και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, το πρώην στρατόπεδο Ανδρικάκη, όπου όπως είπε ο κ. Μέτιος, θα προχωρήσουν πολύ σημαντικά έργα για τη δημιουργία οπτικοακουστικού κέντρου που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της Δράμας. Για το έργο αυτό όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης: «H κα Μενδώνη Υπουργός Πολιτισμού έχει δώσει προτεραιότητα, προκειμένου από το επόμενο ΕΣΠΑ να δεσμεύσουμε 6.000.000 για όσα σχεδιαστούν και θα πραγματοποιηθούν στο πρώην στρατόπεδο, για τα οποία φυσικά είμαστε σύμφωνοι».
Κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Δράμας ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε με τον κ. Μαμσάκο τα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο κέντρο της πόλης που υλοποιεί ο δήμος και διαπίστωσε την πορεία υλοποίησης των έργων. Ανέφερε δε ότι: «Υπάρχει και ο σχεδιασμός για το επόμενο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που αφορά το Δήμο Δράμας, όπως και τους υπόλοιπους δήμους των πρωτευουσών που περιλαμβάνει έργα μέχρι 15.100.000 ευρώ. Είναι ένας σχεδιασμός μεγάλων έργων για την πραγματική ανάπτυξη του Δήμου Δράμας και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία θα βοηθήσουμε να προχωρήσουν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Δράμας, ο κ. Μέτιος συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο με τον οποίο συζήτησε επίσης ορισμένες παρεμβάσεις που δρομολογούνται, ενώ επισκέφθηκε και την γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ η οποία ωφελείται με σημαντικά έργα από το πρόγραμμα χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ, όπως είπε ο κ. Μέτιος.
Κατά την επίσκεψή του Περιφερειάρχη στον Δήμο Δράμας ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος δήλωσε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τον κ. Μέτιο αλλά και με τους συνεργάτες του. Είπε ότι στον Δήμο Δράμας έχουν γίνει πολλά έργα και παρεμβάσεις αλλά εκτός από τα έργα που έχουν ενταχθεί συζητάμε και τις καινούργιες προτάσεις έργων για να μπορέσουμε να κάνουμε τη Δράμα, ένα δήμο με πάρα πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Με τα έργα στο Ανδρικάκη και στο ΒΑΑ σχεδιάζεται η ανάπτυξη όλης της Δράμας. Θα έχουμε ένα μεγαλόπνοο έργο που θα περιλαμβάνει την πλατεία και την οδό Εθνικής Αμύνης και αυτό είναι μόνο η αρχή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ