Πρόγραμμα αθλητισμού για ανήλικους πρόσφυγες συνδιοργανώνει ο Δήμος Δράμας

0
1170

Αν. Τόλιου: «O δήμος έχει προγραμματίσει τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, στο προπονητήριο του Καλού Αγρού»


Μνημόνιο συνεργασίας, υπογράφει αυτές τις ημέρες ο Δήμος Δράμας με το πρόγραμμα «Together in Sport». Όπως δήλωσε σχετικά με τη δράση αυτή η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κα Αναστασία Τόλιου, πρόκειται για ένα πρόγραμμα αθλητισμού με κύριο αντικείμενο την προαγωγή της σωματικής και πνευματικής ευεξίας των ανήλικων προσφύγων και αιτούντων άσυλο που διαμένουν σε ανοικτές δομές φιλοξενίας – προσωρινής υποδοχής.
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τα παιδιά των κατοίκων της Δράμας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση που είναι συντονιστής του προγράμματος.
Βασικός στόχος του έργου, όπως είπε η Αντιδήμαρχος, είναι να επιτρέψει στους ανήλικους να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό πρόγραμμα προκειμένου να έρθουν σε επαφή με αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα βασίζεται στην αντίληψη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ένα ευνοικό πλαίσιο για την βελτίωση της καθημερινότητας των ανηλίκων προσφύγων και την επαφή τους με την ελληνική κοινωνία, την ένταξη και την αποδοχή.
Η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, όπως είπε η κα Τόλιου, αναλαμβάνει να προσφέρει αθλητικό εξοπλισμό που θα παραδώσει στον Δήμο Δράμας για τις ανάγκες των αθλητικών χώρων. Ο Δήμος Δράμας θα ορίσει δυο στελέχη του ως μέλη της ομάδας έργου και θα ορίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και προπονητικές ώρες για τις ανάγκες του προγράμματος. Στην κατεύθυνση αυτή ο δήμος έχει προγραμματίσει τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, στο προπονητήριο του Καλού Αγρού. Η συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος θα είναι μικρή σε διάρκεια μιας και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος αφού συνδιοργανώθηκε φεστιβάλ παιχνιδιών με αντικείμενο το χάντμπολ στην πλατεία Ελευθερίας και στο γήπεδο Κραχτίδη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη με την υποστήριξη της ομάδας “Bianco monte” Δράμα 1986.
Σύμφωνα με την ΜΕΤΑδραση, το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε παιδιά πρόσφυγες/αιτούντες άσυλο ηλικίας 7 – 17 ετών καθώς και σε συνομηλίκους τους από την τοπική κοινωνία. Το «Together in Sport» υλοποιείται με τη στήριξη συνεργαζόμενων δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Στόχοι του «Together in Sport» είναι τα εξής:
-Καλλιέργεια και διάδοση αξιών όπως ο σεβασμός, το ομαδικό πνεύμα και η διαπολιτισμική αποδοχή.
-Γνωριμία των συμμετεχόντων με τις αξίες της Ολυμπιακής Παιδείας.
-Βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών/εφήβων προσφύγων και στην ενίσχυση του αισθήματος του ανήκειν.
-Ενίσχυση υφιστάμενων δομών και πρωτοβουλιών υποδοχής και φροντίδας των παιδιών προσφύγων σε τοπικό επίπεδο.
-Ανάδειξη νέων καναλιών επικοινωνίας μέσω του αθλητισμού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ παιδιών από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο.
-Μείωση των επιφυλάξεων της τοπικής κοινωνίας απέναντι στους αιτούντες άσυλο και στη βελτίωση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Το αθλητικό πρόγραμμα υλοποιείται ξεχωριστά σε κάθε δήμο, σύμφωνα με τις ηλικιακές ομάδες των συμμετεχόντων. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό και αναμνηστικά της συμμετοχής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ