Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

1
1047

Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, οι παρακάτω εκδηλώσεις:
– Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 22ης Μαΐου 2022.
– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 22ης Μαΐου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Τρίτη 17 Μαΐου
Κεντρική Πλατεία Δράμας
– Ώρα 20:00 Αφηγηματική παράσταση «Ταυτότητα», με την Σιδηροπούλου Γεωργία (Σε περίπτωση βροχής, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας – 2ος όροφος)

Από 17 έως 19 Μαΐου:
– Έκθεση Φωτογραφίας στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας, από τα Ποντιακά Σωματεία.

Κυριακή 22 Μαΐου
– Ώρα 09:45 π.μ.: Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Μετεντζίδη.
-Ώρα 10:30 π.μ.: Προσέλευση στο νεόδμητο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Δημοτικό Κήπο Δράμας (επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)
– Επιμνημόσυνη Δέηση
– Απόδοση Θρήνου-Τραγούδι
– Aπαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη
– Κατάθεση στεφάνων
– Τήρηση ενός λεπτού σιγής
– Εθνικός Ύμνος
– Λήξη τελετής

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!