Προληπτικά μέτρα ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΔ

0
2748

Ποιες είναι οι αποφάσεις που έλαβε λόγω των έκτακτων συνθηκών.
Μιλάει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, κ. Τάσος Χατζηγιάννης.

Σε έκτακτα μέτρα και με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού η ΔΕΥΑΔ από χθες, Δευτέρα 16 Μαρτίου, αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων. Πρόκειται για μια επιχείρηση που απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων και ταυτόχρονα στους χώρους της συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός πολιτών, για να διαπεραιώσει τις υποχρεώσεις του.

Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με τα μέτρα αποφυγής του συνωστισμού, που αποφάσισε να λάβει η πολιτεία, λόγω των έκτακτων γεγονότων, οδήγησε την δημοτική επιχείρηση σε συγκεκριμένες αποφάσεις.
Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ” ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, κ. Τάσος Χατζηγιάννης, είπε ότι τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΕΥΑΔ είναι τα εξής:
1) Αναβάλλονται οι διακοπές νερού λόγω οφειλών. Δόθηκε ήδη εντολή αναστολής των διακοπών υδροδότησης λόγω χρεών προς την δημοτική επιχείρηση. Η απόφαση αφορά στις παροχές που είχε προγραμματιστεί να γίνει διακοπή νερού. Ωστόσο οι διακοπές αυτές αναστέλλονται λόγω των έκτακτων γεγονότων και λόγω της ανάγκης για διάθεση νερού τουλάχιστον αυτή την περίοδο σε όλους τους δημότες.
2) Τα ταμεία θα λειτουργούν για το κοινό από τις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι. Στον χώρο θα εισέρχονται οι πολίτες ανά 2 με την εποπτεία υπαλλήλου. Οι υπόλοιποι συναλλασσόμενοι θα βρίσκονται σε αναμονή εκτός του κτιρίου της δημοτικής επιχείρησης.
3) Στη μεγάλη αίθουσα της Οικονομικής Υπηρεσίας δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό, παρά μόνο για έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις.
4) Αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται έκτακτες αναλύσεις νερού και έλεγχοι των χλωριωτών.
5) Αποφασίσθηκε η απολύμανση όλων των χώρων της ΔΕΥΑΔ επί της 19ης Μαΐου και του αντλιοστασίου. Οι απολυμάνσεις άρχισαν από χθες το μεσημέρι τόσο στο κεντρικό κτίριο όσο και στις υπόλοιπες υπηρεσίες εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης.
6) Αποφασίσθηκε η χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού στο προσωπικό .
7) Αποφασίσθηκε να αποφευχθεί η χρήση των υπαίθριων κοινοχρήστων βρυσών.

Παράλληλα όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, για τους εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και η χορήγηση μασκών, αντισηπτικών μαντηλιών, γαντιών κλπ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Τάσος Χατζηγιάννης, θα ήταν καλό οι δημότες να χρησιμοποιούν αυτή την περίοδο τα ηλεκτρονικά μέσα που ήδη υπάρχουν για την εξόφληση των οφειλών τους (μέσω e-banking ή μέσω τραπέζης) και να αποφεύγουν την μετάβαση στα γραφεία της ΔΕΥΑΔ, για λόγους αποφυγής συνωστισμού. Είπε επίσης, ότι οι λογαριασμοί που πληρώνονται αυτή την περίοδο, είναι οι γνωστοί με την χαρακτηριστική ένδειξη “έναντι”, οι οποίοι δεν έχουν προσαυξήσεις, ακόμη και αν αργήσουν να πληρωθούν. “Χρειάζεται ψυχραιμία. Να ακολουθήσουμε όσα αναφέρουν οι ειδικοί. Πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη” τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ