Προσλήψεις πυροφυλάκων στον Δήμο Δράμας

0
2483

Μ. Μουρβετίδης στα «Χ»: «Σκοπός είναι να ενισχύσουν το έργο της πυροπροστασίας στα άλση του Κορυλόβου, της Καλλιφύτου και σε άλλες περιοχές»

Την πρόσληψη 6 ατόμων του κλάδου ΥΕ Εργατών ως εποχικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 2 μηνών, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας.
Η Επιτροπή καταρχάς συμφώνησε στην αναγκαιότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας 2 μηνών, για την αντιμετώπιση των εποχικών αναγκών πυροπροστασίας των περιαστικών δασών Κορυλόβου, Θεραπευτηρίου και Καλλιφύτου και επιπροσθέτως για την υλοποίηση ενεργειών και δράσεων σχετικών με την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών σε όλη την έκταση του Δήμου Δράμας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.

O Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Μουρβετίδης

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, εξήγησε ότι πρόκειται για προσλήψεις που θα γίνουν κλιμακωτά, δηλαδή θα γίνονται προσλήψεις 2 ατόμων ανά δίμηνο. Τα 6 άτομα που θα προσληφθούν θα προσφέρουν υπηρεσίες για 2 μήνες έκαστος. Σκοπός των προσλήψεων, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, είναι να ενισχύσουν το έργο της Πυροπροστασίας στο άλσος του Κορυλόβου, στο άλσος της Καλλιφύτου και σε άλλα περιαστικά άλση που είναι χαρακτηρισμένα ως επικίνδυνες περιοχές.
Προκειμένου το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου να αντιμετωπίσει την έκτακτη εποχική ανάγκη πυροπροστασίας των περιαστικών δασών Κορυλόβου, Θεραπευτηρίου και Καλλιφύτου και επίσης για την υλοποίηση ενεργειών και δράσεων σχετικών με την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών σε όλη την έκταση του Δήμου, έκρινε απαραίτητη την πρόσληψη εποχικού προσωπικού 6 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Βέβαια, οι τελικές αποφάσεις λήφθηκαν από το αρμόδιο όργανο που είναι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας.
Σε σχέση με τις υπόλοιπες ενέργειες του Δήμου Δράμας που αφορούν την πυροπροστασία, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας, έχουν προηγηθεί συναντήσεις του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου και ανάλογες συναντήσεις με τους φορείς και τις υπηρεσίες που εμπλέκονται με την πυροπροστασία στον Δήμο Δράμας πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι ο Δήμος Δράμας θα προχωρήσει σε ανάθεση του έργου που αφορά τον καθαρισμό των περιαστικών δασών για λόγους πυροπροστασίας, ενώ έχει προβλέψει και ειδικό κονδύλιο για τον καθαρισμό των οικοπέδων για τους ίδιους λόγους.
Ο σκοπός των εργασιών που σχετίζονται με τον καθαρισμό των οικοπέδων και των κοινόχρηστων χώρων είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση του κινδύνου έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών που δημιουργείται από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης και θα πρέπει να γίνουν στο διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.
Το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου έχει προσωπικό που αριθμεί μόλις 3 εργάτες ΥΕ Πρασίνου και 1 εργάτη ΔΕ Συντηρητών και δεν επαρκεί για να εκτελεστούν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης των κήπων, πάρκων και γενικότερα των χώρων πρασίνου (κλαδεύσεις, κουρέματα χλοοτάπητα, κλπ.), ενώ ταυτόχρονα λήγουν, αν δεν έχουν ήδη λήξει, οι συμβάσεις των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας, με αποτέλεσμα αναθέσεις εργασιών αυτού του τύπου να είναι απαραίτητες για την εξυπηρέτηση της πυροπροστασίας, ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ