Πρωτιές για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου

0
4014

Μιλά στα “Χ” ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Νίκος Πασχαλίδης.

Δυο πρώτα βραβεία από αντίστοιχο αριθμό διαγωνισμών στους οποίους συμμετείχε πρόσφατα διαθέτει πλέον στην κατοχή του από τις 6 Μαρτίου το 11ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας, χάρη στην προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

Όπως εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής του Σχολείου κ. Νίκος Πασχαλίδης, στις 5 Μαρτίου ανακοινώθηκε στο σχολείο ότι βραβεύτηκε η ζωγραφιά των μαθητών του με τίτλο: «Έστιν ουν Ελλάς και η Κύπρος» και συγκεκριμένα των μαθητών του Δ2 τμήματος του σχολείου, το οποίο διακρίθηκε κερδίζοντας το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Ζωγραφιά» στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Κύπρο με τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» με την καθοδήγηση του δασκάλου, κου Νίκου Λαζαρίδη και της εκπαιδευτικού Εικαστικών, κας Ελισάβετ Στράγκα.
Η συλλογική δουλειά των 11 μαθητών του σχολείου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου. Η διάκριση ανάμεσα σε 142 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενθουσίασε ιδιαίτερα τους μαθητές.
«Σκοπός της συμμετοχής των μαθητών στον διαγωνισμό ήταν να τους μεταφερθούν μηνύματα, να μάθουν ορισμένα ιστορικά στοιχεία για την Κύπρο και μέσα από την χαρά της δημιουργίας να αποκτήσουν γνώσεις», εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου στα ΧΡΟΝΙΚΑ. Σημειώνεται πάντως ότι το σχολείο συμμετέχει κάθε χρόνο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, στον οποίο πέρσι βραβεύτηκε για ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο «Τα Φυλακισμένα Μνήματα».
Επίσης στις 6 Μαρτίου το σχολείο έγινε αποδέκτης ενημέρωσης και για ένα ακόμη πρώτο βραβείο που απέσπασαν οι μαθητές του στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Η ταινία των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου είχε τίτλο «Έλα να παίξουμε» και απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Μουσική σύνθεση». Αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια στα παιδιά και στον εκπαιδευτικό Μουσικής Σπανουδάκη Δημοσθένη και τους δασκάλους των τμημάτων, Νατάσα Κετσιμπάση και Ελευθεριάδη Ελευθέριο. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Επίσης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχύσει την συνέργεια και τις σχέσεις μεταξύ των μαθητικών κοινοτήτων του Ελληνισμού.

Η διάκριση του Δημοτικού Σχολείου Καλλιφύτου
Συγχαρητήρια αξίζουν ωστόσο και στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Καλλιφύτου, καθώς στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους η ταινία των μαθητών της E’ και ΣΤ’ τάξης με τίτλο «Μίλα μου» απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Μουσική σύνθεση – Τραγούδι» με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μουσικής Σπανουδάκη Δημοσθένη, του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Παυλίδη Αναστάσιου και των δασκάλων των τμημάτων, Δήμογλου Δημήτριο, Βελισσαρόπουλο Αναστάσιο, Παυλίδου Καλλιόπη και Βλασίου Ανθή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ