Πρωτοβουλία για αγορά ιατρικού εξοπλισμού

0
2060

Έκκληση από τον «Τοίχο της Καλοσύνης» στη Δράμα για συγκέντρωση χρημάτων έως τις 31 Μαρτίου.

Μέχρι 31 Μαρτίου θα διαρκέσει, όπως εξηγούσαν χθες οι εθελοντές, η πρωτοβουλία του «Τοίχου της Καλοσύνης» που ήδη ανέλαβε δράση σε μια πραγματικά δύσκολη και μάλλον πρωτοφανή συγκυρία, προκειμένου να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ελλείψεων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Δράμας. Όπως έχουν ανακοινώσει οι εθελοντές του Τοίχου, θεωρούν πολύ σημαντική την έμπρακτη συμπαράσταση προς όλους αυτούς -γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό- που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό και φροντίζουν για την υγεία όλων μας.

“Γι’αυτόν τον λόγο κάνουμε έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την αγορά ιατρικού εξοπλισμού: ολόσωμες φόρμες, ποδονάρια, χάρτινες αποστειρωμένες ποδιές χειρουργείου, γυαλιά, γάντια. Ας ενισχύσουμε όλοι μαζί αυτήν την αλυσίδα αγάπης καταθέτοντας το ποσό που μπορεί ο καθένας μας στον παρακάτω αριθμό λογαριασμού ως τις 31 Μαρτίου.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ: GR5901102180000021800480036 Δικαιούχος: «O Τοίχος της Καλοσύνης» – Αιτιολογία: Δωρεά για ιατρικό εξοπλισμό» Όσοι θέλουν να βοηθήσουν δεν θα πρέπει να ξεχνούν και το ονοματεπώνυμο καταθέτη.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής που έγινε κατόπιν ενημέρωσης και της διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, είναι να γίνει προμήθεια εξοπλισμού και ειδικών φορμών που πρέπει να διαθέτει το υγειονομικό προσωπικό, ώστε να είναι προφυλαγμένο.
“Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε χρήματα προκειμένου να αγοραστεί αυτό το υλικό, που δεν είναι μόνο οι φόρμες αλλά και άλλος απαραίτητος εξοπλισμός που τις συνοδεύει” σημείωσαν χθες οι εθελοντές στα ΧΡΟΝΙΚΑ εξηγώντας ότι οι πρώτες παραγγελίες αυτού του εξοπλισμού θα γίνουν μόλις συγκεντρωθούν κάποια απαραίτητα ποσά. Επεσήμαναν επίσης ότι υπήρξε ήδη ενδιαφέρον και από την υπόλοιπη Ελλάδα για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενώ ήδη επικοινώνησε μαζί τους κάποια ιδιωτική εταιρεία που θέλει να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια.
Οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης στην Δράμα, έχουν πλέον στρέψει την προσοχή τους στους ήρωες με τις άσπρες ποδιές που αυτές τις ημέρες είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην απειλή του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως έχουμε ξαναγράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι τελευταίοι συνεχίζουν να παραμένουν εκτός των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Αυτό βέβαια είναι ένα ζήτημα που εκκρεμεί επί αρκετά χρόνια και δεν έχει επιλυθεί με διαδοχικές κυβερνήσεις. Είναι ουσιαστικά μια εκκρεμότητα που δημιουργεί προφανείς αδικίες καθώς τα επαγγέλματα υγείας είναι από αυτά που εκτίθενται περισσότερο σε κινδύνους όπως φαίνεται ξεκάθαρα τις τελευταίες εβδομάδες.
Θυμίζουμε μόνο ότι σήμερα υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Δράμας περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι που δικαιούνται να ενταχθούν στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών παρόλα αυτά παραμένουν εκτός. Όπως άλλωστε και οι συνάδελφοί τους σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία που εργάζονται με συμβάσεις Δημοσίου Δικαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!