Ριζικές αλλαγές στο αγροτικό κτηνιατρείο

0
1889

Κατασκευάστηκε από την εποχή του σχεδίου “Μάρσαλ” και θα επισκευαστεί πλέον ριζικά από τη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε συντήρηση, επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της πρώην σχολής κρέατος, δηλαδή του χώρου του αγροτικού κτηνιατρείου της Δράμας για τη στέγαση των υπηρεσιών του προϋπολογισμού 135.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019, προχωρά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν οικοδομικές εργασίες και εργασίες συντήρησης στην ξύλινη στέγη, όπου θα πραγματοποιηθούν και θερμομονώσεις και υγρομονώσεις. Θα αντικατασταθούν επίσης τα παλιά κουφώματα με σύγχρονα διπλών υαλοπινάκων ενώ θα γίνει και κατασκευή εξωτερικού κελύφους με τοποθέτηση θερμομόνωσης με την χρήση πλακών αφρώδους πολυστερίνης. Στο πλαίσιο του έργου της αναβάθμισης του κτιρίου θα γίνει επίσης αντικατάσταση των πλακιδίων δαπέδου και τοίχου της κουζίνας, χρωματισμοί των γραφείων, θα τοποθετηθούν ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και θα γίνει επισκευή και συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων των ειδών υγιεινής. Ακόμη θα τοποθετηθούν θερμαντικά σώματα panel και θα τοποθετηθεί νέος λέβητας, καυστήρας και κυκλοφορητής. Θα εγκατασταθούν επίσης μέσα πυροπροστασίας με φωτιστικά ασφαλείας, πυροσβεστήρες και αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.
Πρόκειται για έναν χώρο αρκετά γνώριμο στους περισσότερους Δραμινούς που βρίσκεται στην οδό Αδριανουπόλεως δίπλα στις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ Δράμας. Ο χώρος φιλοξενούσε και την έδρα της σχολής επαγγελμάτων κρέατος κατά την έναρξη της λειτουργίας της στη Δράμα και πριν αυτή μεταφερθεί στον χώρο του Καπνολογικού Ινστιτούτου.
Το αγροτικό ιατρείο είναι οργανικό μέρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Δράμας και ασχολείται με την εφαρμογή των προγραμμάτων που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην ουσία διεξάγει εμβολιασμούς των ζώων (για παράδειγμα εμβολιασμούς που αφορούν τον μελιταίο πυρετό, την οζώδη δερματίτιδα κλπ). Επίσης ασχολείται με την καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου και οποιαδήποτε κτηνιατρική υπηρεσία περιλαμβάνει η εξυπηρέτηση της παραγωγικής κτηνοτροφίας στην περιοχή μας. Το αγροτικό κτηνιατρείο δέχεται επισκέψεις κτηνοτρόφων και πραγματοποιεί επισκέψεις σε κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού Δράμας.
Η λειτουργία του κτηνιατρείου είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε ένα Νομό όπως αυτός της Δράμας που χαρακτηρίζεται από υψηλά μεγέθη κτηνοτροφίας, ωστόσο το κτίριο έχρηζε παρεμβάσεων, όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής του τμήματος κτηνιατρικής στην Δράμα κ. Ανέστης Παπαδούδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι το κτιριακό μέρος του κτηνιατρείου χρονολογείται από την δεκαετία οπότε και έγινε η κατασκευή του με χρήματα της περίφημης βοήθειας “Μάρσαλ”. Άρα, όπως εξήγησε η φθορά του κτιρίου είναι φυσιολογική. Στο ένα από τα κτίρια που βρίσκονται στον χώρο του κτηνιατρείου, έχει παρατηρηθεί καθίζηση της στέγης με αποτέλεσμα να εισέρχονται στον εσωτερικό χώρο όμβρια ύδατα. Το έργο που θα γίνει και αφορά την συντήρηση, επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου θα έπρεπε να είχε προηγηθεί εδώ και αρκετό καιρό, όπως είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Τμήματος Κτηνιατρικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ