Σε αναμονή για την επανέναρξη των εργασιών του νέου σχολείου στο Νευροκόπι

0
4950

Η σύμβαση του νέου εργολάβου υπογράφηκε, αλλά τα έργα δεν έχουν αρχίσει ακόμα, καθώς εκκρεμούν οι τυπικές διαδικασίες

Σε αναμονή για την επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Νευροκόπι είναι ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, μετά την ανάληψη του έργου από νέο εργολάβο, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπήρχε.
Μετά από ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων, ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην κατασκευή του νέου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Νευροκοπίου. Τελικώς υπέγραψε σύμβαση νέος εργολάβος, αλλά οι εργασίες δεν έχουν αρχίσει ακόμα κι αυτό γιατί εκκρεμούν κάποιες τυπικές διαδικασίες, όπως εξήγησε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης. Ο νέος εργολάβος υπέγραψε το συμφωνητικό για την κατασκευή του νέου σχολείου μέσα στον Ιούνιο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο είχε γίνει προσπάθεια να «ξεπαγώσει» το έργο με τον προηγούμενο εργολάβο, αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και τελικώς, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, η πολιτεία διαμήνυσε στον εργολάβο ότι ή θα πρέπει να συνεχίσει το έργο ή διαφορετικά θα πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτος. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι, ενώ ο εργολάβος είχε προγραμματίσει να συνεχίσει τις εργασίες μετά από μια περίοδο παύσης 2-3 ετών, με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα που ετέθη προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, τελικώς δεν το έκανε. Η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε από την πολιτεία στον κατασκευαστή ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου του 2021, αλλά δεν είχε γίνει καμία πρόοδος. Ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου προσπάθησε να πιέσει πολιτικά προκειμένου να λυθεί το θέμα και η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν θα δοθεί άλλο χρονικό περιθώριο στον παλιό εργολάβο εάν το έργο δεν προχωρήσει έως τις 17 Μαΐου. Αυτό τελικώς έγινε πράξη και η πολιτεία επέλεξε άλλον εργολάβο με τον οποίο, όπως προαναφέρθηκε, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση.
Ωστόσο, η μετάβαση του έργου σε άλλο εργολάβο προϋποθέτει και τη διαπεραίωση των τυπικών διαδικασιών, που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Αυτό, όπως εκτιμά ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, θα γίνει το προσεχές διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει και πάλι η κατασκευή του 12θέσιου σχολείου, το οποίο έμεινε για αρκετά χρόνια στα θεμέλια.
Με το θέμα έχουν ασχοληθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν και οι τοπικοί βουλευτές με ερωτήσεις τους στη Βουλή. Ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον ως προς το τυπικό μέρος, το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Απομένει, βέβαια, να υλοποιηθούν στην πράξη και όσα συμφωνήθηκαν, προκειμένου οι εργασίες στο νέο Δημοτικό Σχολείο του Κ. Νευροκοπίου να αρχίσουν και πάλι και να ολοκληρωθούν, ώστε αυτό να λειτουργήσει επιτέλους, έστω και με μακροχρόνια καθυστέρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ