Σε αναμονή για το επίδομα θέρμανσης και το Νευροκόπι

0
826

Σε αναμονή για τις ανακοινώσεις του επιδόματος θέρμανσης, είναι μεγάλος αριθμός πολιτών αφού το επόμενο διάστημα, θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση με τα κριτήρια και τους δικαιούχους. Την ίδια ώρα σε αναμονή είναι από την άλλη πλευρά και οι κάτοικοι του Νευροκοπίου για την ένταξη στον ανώτερο συντελεστή του διευρυμένου επιδόματος θέρμανσης.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» χθες ο Δήμαρχος Νευροκοπίου, κ. Γιάννης Κυριακίδης, είπε ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας έχει παραλάβει το σχετικό αίτημα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, το οποίο μεταφέρθηκε από τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο. «Περιμένουμε την απάντησή τους. Εμείς διεκδικούμε τον ανώτερο συντελεστή του επιδόματος θέρμανσης. Μιλούμε για το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης που αφορά την προμήθεια καυσόξυλων και πέλλετ και καταβάλλεται σε νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2500 κατοίκους. Όπως είναι γνωστό έχουμε στοιχεία από το αστεροσκοπείο, τα οποία έχουμε στείλει και πιστοποιούν τις ανάγκες που έχει το λεκανοπέδιο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τους έχουμε πείσει μετά από τόσες παρεμβάσεις. Τώρα αν δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί» ανέφερε ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου στα «Χ».
Το πρόβλημα της μεγάλης διάρκειας του χειμώνα και οι χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής του Νευροκοπίου, κυρίως από τον Οκτώβριο μέχρι και την άνοιξη, καθιστά επείγουσα την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και αυτό είναι κάτι που δεν θα κουραστούμε να το λέμε.
Θυμίζουμε ότι και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νευροκοπίου, κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, έχει επισημάνει σε προηγούμενη δήλωση του στα «Χ» ότι το Νευροκόπι είναι μια ιδιαίτερη περιοχή και ξεχωρίζει από την υπόλοιπη χώρα ως προς την ιδιομορφία των κλιματολογικών συνθηκών και της μεγάλης διάρκειας του χειμώνα, άρα το πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών θέρμανσης είναι επείγον. Ο ίδιος έχει εξηγήσει ότι το θέμα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Κοινότητα Νευροκοπίου, που κατέθεσε σχετικές προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο, τόσο για το επίδομα θέρμανσης, όσο και για τα καυσόξυλα. Ζήτησε δηλαδή να προτείνει ο δήμος, να αντιμετωπιστεί ως ξεχωριστή περίπτωση το Νευροκόπι, σε σχέση με την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Και εφόσον υπάρχουν και άλλες περιοχές σαν το Νευροκόπι με δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες το χειμώνα, να εξεταστούν επίσης με το ίδιο πνεύμα. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες στο λεκανοπέδιο και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με διαφορετικά κριτήρια σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Το επίδομα θέρμανσης που είχε προκύψει το 2019, ήταν εντελώς άδικο για την περιοχή του Νευροκοπίου, Ειδικά όταν γνωρίζουμε από επίσημα στοιχεία, ότι το 25% του χρόνου το θερμόμετρο στο Νευροκόπι δείχνει μηδέν ή κάτω του μηδενός και ο μέσος όρος θερμοκρασίας σε όλη τη διάρκεια του χρόνο είναι 9-11 βαθμοί Κελσίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ