Σε διοργάνωση 4 εποχών οδεύει η Δραμοινογνωσία

0
902

– Τι είπε στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας για τον θετικό αντίκτυπο που είχε στην τοπική οικονομία η φετινή διοργάνωση
– «Για εμάς ήταν ένα στοίχημα και νομίζω ότι το καταφέραμε»


Ξεπέρασε τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις η φετινή διοργάνωση της Δραμοινογνωσίας, που ταξίδεψε τους επισκέπτες της Δράμας αλλά και τους κατοίκους του νομού, από την ιστορία της αμπέλου και του οίνου στην περιοχή μας έως τα σύγχρονα και αναγνωρίσιμα πλέον διεθνώς προϊόντα οίνου της Δράμας.
Δεν θα μπορούσε να παραλείψει κανείς ότι παράλληλα διοργανώθηκαν και πάρα πολλές πολύ επιτυχημένες ψυχαγωγικές, όπως αθλητικές δραστηριότητες, με αποκορύφωμα την συναυλία της Γλυκερίας και της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, μέχρι το πολύ καθιερωμένο πλέον Wine trail, στα οποία η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετικά μεγάλη.
Μόνο στο Wine Τrail χθες στην Κοινότητα Αδριανής, συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες. Ενώ στην εναρκτήρια συναυλία της Γλυκερίας στην πλατεία της Δράμας βρέθηκαν περίπου 3000 – 4000 θεατές σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης της Δραμοινογνωσίας, αλλά και η επιρροή της στο τζίρο των τοπικών επιχειρήσεων κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων πλέον οδηγεί σε σχέδια για μια διοργάνωση τεσσάρων εποχών, με κορύφωση το γνωστό δεκαήμερο του Μαΐου.
Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ήταν αποκαλυπτικός. “Αυτό που ακούμε φέτος από τον κόσμο για τη Δραμοινογνωσία, είναι ότι “αναστήθηκε” η Δράμα”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν επρόκειτο για μια δειλή επανεκκίνηση αλλά μια δυναμική επιστροφή και σημείωσε: “Ήταν μια επανεκκίνηση, όπως την ονειρευτήκαμε και τη σχεδιάσαμε από τον Ιανουάριο. Νομίζω ότι όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα. Βάλαμε μέσα στο πρόγραμμα 2 Παρασκευοσαββατοκύριακα. Εκτός από την τόνωση της ψυχολογίας μας, τονώθηκε και η τοπική αγορά. Ειδικά το πρώτο τριήμερο που έγινε και το συνέδριο και η συναυλία της Γλυκερίας στις 20 Μαΐου. Η επιλογή μας να ξεκινήσει η συναυλία στις 8.30 μ.μ. και όχι στις 10.00 μ.μ., ώστε μετά το τέλος της συναυλίας να διαχυθούν χιλιάδες θεατές στα κέντρα διασκέδασης, σε εστιατόρια και σε ταβέρνες της περιοχής, είχε επιτυχία. Ακούσαμε από επαγγελματίες την επόμενη ημέρα ότι τους τελείωσαν πολλά είδη …Ήταν για εμάς πολύ σημαντικό ότι εκτός από την προώθηση του τοπικού οίνου, αυτό το δεκαήμερο κίνησε πάρα πολύ και η τοπική μας οικονομία, με χρήματα που ήρθαν από περιοχές εκτός Δράμας. Αυτό για εμάς ήταν ένα στοίχημα και νομίζω ότι το καταφέραμε”.
Απαντώντας σε ερώτημα των “Χ” για τις σκέψεις που δημιουργούνται μετά την φετινή επιτυχία της Δραμοινογνωσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ ήταν ξεκάθαρος: “Στόχος μας είναι η Δραμοινογνωσία να μην σταματάει καθόλου στη διάρκεια του χρόνου, αλλά να είναι μια διοργάνωση τεσσάρων εποχών, που θα έχει ως κορύφωση το δεκαήμερο του Μαΐου. Θέλουμε τόσο το καλοκαίρι, όσο και το Φθινόπωρο αλλά και το χειμώνα, να γίνεται τουλάχιστον από μια εκδήλωση για να μας θυμίζει την Δραμοινογνωσία, με κορύφωση το εμβληματικό δεκαήμερο του Μαΐου. Έχουμε ήδη αρχίσει να οργανώνουμε το δεκαήμερο κορύφωσης της Δραμοινογνωσίας του 2023, βάζοντας ακόμη υψηλότερους στόχους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ