Σε προμήθεια απορριμματοφόρου και ανυψωτικού προχωρά ο Δήμος Δοξάτου

0
2438

Με τη βοήθεια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ

Στην προμήθεια απορριμματοφόρου τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων και καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Δοξάτου μετά και τη σχετική έγκριση των όρων δημοπράτησης του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Ο προϋπολογισμός της προμήθειας των δυο οχημάτων είναι της τάξης των 212.492 ευρώ. Η προμήθεια των δυο οχημάτων θα γίνει με τη βοήθεια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.
Η προμήθεια του απορριμματοφόρου γίνεται για την κάλυψη μέρους των αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Δοξάτου και θα χρησιμοποιηθεί σε εργασίες συλλογής και μεταφοράς αστικών στερεών αποβλήτων.
Σχετικά με το καλαθοφόρο ανυψωτικό όχημα, θα γίνει αγορά ενός μεταχειρισμένου μηχανήματος από το ελεύθερο εμπόριο στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για δράσεις πυροπροστασίας του Δήμου Δοξάτου και θα χρησιμοποιηθεί σε εργασίες κοπής και κλαδέματος δένδρων.
Tα δυο οχήματα θα καλύψουν πάγιες ανάγκες του Δήμου Δοξάτου, για την εξυπηρέτηση μέρους των οποίων πρόσφατα και εντός του 2020 αποφάσισε να προχωρήσει και σε διαδημοτική συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου.
Η συμφωνία αφορά τη διάθεση μηχανημάτων και εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν και στους δυο Δήμους. Με βάση τη συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, ο Δήμος Δοξάτου υποχρεούταν να διαθέσει ένα απορριμματοφόρο όχημα χωρίς τον οδηγό, έναν ισοπεδωτή γαιών (Grader) με τον χειριστή του, ενώ από τη μεριά του ο Δήμος Παγγαίου υποχρεούται να διαθέσει ένα καλαθοφόρο όχημα με τον χειριστή του.
Η εν λόγω προγραμματική συμφωνία κατέδειξε συν τοις άλλοις την αναγκαιότητα προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Δοξάτου. Ο Δήμος Δοξάτου έπρεπε να καλύψει ανάγκες για τις οποίες δεν διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ και ο Δήμος Παγγαίου έπρεπε να ενισχύσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό του για τους ίδιους λόγους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδημοτική συνεργασία του Δήμου Δοξάτου με τον Δήμο Παγγαίου δεν είχε αποφασιστεί μόνο για την κάλυψη των αναγκών των δυο δήμων σε επίπεδο μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά στο πλαίσιο μιας ευρύτερης φιλοσοφίας συνεργασιών την οποία υποστηρίζει ο Δήμαρχος Δοξάτου, Θέμης Ζεκερίδης.
Όπως είχε επισημάνει ο κ. Ζεκερίδης σε δηλώσεις του στα «Χ»: «Στόχος μου είναι να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα την οποία εξυπηρετώ από την ημέρα που εκλέχθηκα Δήμαρχος. Να καλλιεργηθεί η συνεργασία μεταξύ των Δήμων, κάτι που είναι πρωταρχικής σημασίας.
Θεωρώ ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε προβλήματα μέσα από συνεργασίες. Αυτό το έχω δηλώσει και κατά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε να υπάρξει διαδημοτική συνεργασία για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Είχα αναλάβει μια πρωτοβουλία και την προχώρησα πάρα πολύ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Δεν έχει σημασία αν τελικά δεν καρποφόρησε, διότι άνοιξε τον δρόμο για διαδημοτική συνεργασία, η οποία τότε αφορούσε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ