Σε πρώτο πλάνο ο αθλητικός τουρισμός για την περιοχή του Νευροκοπίου

0
1315

– Άνοιξε η περίοδος εγγραφών για τους ορεινούς αγώνες «Frozen peaks»
– Ημερίδα για τον τουρισμό στις 27 Φεβρουαρίου στο νέο δημαρχείο


 

Σε πρώτο πλάνο διατηρείται η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο Κ. Νευροκόπι, αφού όπως αποδείχθηκε ο τομέας αυτός μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακή διέξοδο για την περιοχή αλλά και αιτία αυξημένης επισκεψιμότητας. Ενδεικτική των προθέσεων που υπάρχουν από τους φορείς της περιοχής του λεκανοπεδίου είναι και η ημερίδα για τον τουρισμό που θα γίνει στο Νευροκόπι στις 27 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία τού Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου (Π.Ο.Σ.) Νευροκοπίου, στο αμφιθέατρο του νέου δημαρχείου.
Οι άνθρωποι του Π.Ο.Σ. επιδιώκουν, μέσω και της εκδήλωσης, να αναδείξουν και να προβάλουν το τουριστικό προϊόν του τόπου τους.

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι:
Βλάσης Βλασίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών στο ΠΑΜΑΚ, που θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Μορφές ειδικού τουρισμού και αγροτικές-συνοριακές περιοχές. Η περίπτωση του Νευροκοπίου».
Άγγελος Καλλίας, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Επικεφαλής ομάδας Π.Ο. ξενοδόχων ορεινών ημιορεινών περιοχών Ελλάδος, που θα αναφερθεί στις «Ευκαιρίες και δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης στο Νευροκόπι και την ευρύτερη περιοχή».
Μιχάλης Παπαδόπουλος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Τεχνικός Διευθυντής Frozen Peaks, που θα μιλήσει για τη «Η διοργάνωση ορεινών αγώνων και η συμβολή τους στον εναλλακτικό τουρισμό του Κ. Νευροκοπίου».
Θεοφάνης Καραμπατζάκης, Δασολόγος και Μηχανολόγος Μηχανικός, Επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ, που θα αναφερθεί στη θεματική «Περιβάλλον Νευροκοπίου. Η συμβολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, στην ανάπτυξη της περιοχής».
Πάτυ Κωνσταντινίδου, από το τμήμα Εμπορίου Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Δράμας, που θα αναπτύξει το θέμα: «Τοπική Κοινωνία και Τουριστική Ανάπτυξη» και
Xρήστος Κηπουρός, Τεχνικός διευθυντής του Nevrokopi Hydrama Tour, που θα αναπτύξει το θέμα: «Το παράδειγμα μιας αποκεντρωμένης διοργάνωσης ποδηλασίας δρόμου».

Άνοιξε η περίοδος εγγραφών για τους ορεινούς αγώνες «Frozen peaks»
Σημαντικό κομμάτι του αθλητικού τουρισμού για το Νευροκόπι είναι και η διοργάνωση «Frozen Peaks» για την οποία, η περίοδος εγγραφών άνοιξε ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου. Η διοργάνωση γίνεται με πρωτοβουλία του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Νευροκοπίου) από το 2018 σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης έχει καθοριστεί ως εξής:
-Ο αγώνας PANORAMA ξεκινά την Πέμπτη 28 Απριλίου στις 06:00.
-Ο αγώνας HIGHLANDS ξεκινά την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 18:00
-Ο αγώνας HEROES ξεκινά την Κυριακή 1η Μαΐου στις 09:00.
-Ο αγώνας ΛΙΣΣΕ θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου στις 17:00, την παραμονή του επίσημου εορτασμού της μάχης των οχυρών, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Οχυρό.
Η διαδικασία εγγραφής και ο κανονισμός της Διοργάνωσης αναφέρονται στο site www.frozenpeaks.gr

Οι αλλαγές της φετινής διοργάνωσης
Στη νέα διοργάνωση θα υπάρξουν αλλαγές σε τμήματα της διαδρομής PANORAMA I καθώς και αλλαγές στα χρονικά όρια των αγώνων PANORAMA και HIGHLANDS. Όπως έκανε γνωστό ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, η διαδρομή του αγώνα PANORAMA I για τη διοργάνωση 2022, θα έχει δύο αλλαγές.
Η πρώτη αφορά την εκκίνηση του αγώνα, η οποία θα λάβει χώρα από την πλατεία του Κ. Νευροκοπίου, μπροστά από το Δημαρχείο. Στη συνέχεια θα ανέβει στον λόφο του Προφήτη Ηλία που δίνει πανοραμική θέα όλης της περιοχής και όλης της διαδρομής του αγώνα. Κατάβαση και ανάβαση μέχρι την ένωση της παλιάς διαδρομής που οδηγεί στην κεραία του Δασωτού. Αφαιρείται διαδρομή 5 Χιλιομέτρων και προστίθεται διαδρομή 7,5 χιλ. με 553 μ θετικής υψομετρικής και 314 αρνητικής.
Η δεύτερη αφορά τη διαδρομή από την κεραία Περιθωρίου προς Περιθώρι. Η διαδρομή θα ακολουθήσει την αντίστροφη πορεία του αγώνα HEROES προς Περιθώρι. Έτσι η διαδρομή δεν θα περάσει από το κιόσκι πάνω από το Περιθώρι (περιοχή Μαλιάγκα) αλλά θα κατέβει στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και από εκεί στο οχυρό ΠΑΡΤΑΛΟΥΣΚΑ και στη συνέχεια στο Περιθώρι, μια επιπλέον διαδρομή 3 χιλ. Ανάλογα θα προσαρμοστούν και τα χρονικά όρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ