Σε τροχιά προετοιμασίας ο υπερμαραθώνιος Παρανεστίου

0
910

Αναστάσιος Καγιάογλου στα «Χ»: «Πλέον υπάρχει περισσότερη εμπειρία αλλά και περισσότερη θέληση και πάθος»


Προχωρά η προετοιμασία του φετινού υπερμαραθωνίου στο Δήμο Παρανεστίου που θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την 16η διοργάνωση του Virgin Forest Trail, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται τα τελευταία χρόνια που συγκεντρώνει κάθε φορά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους δρομείς και τους φίλους του ορεινού τρεξίματος.
Μπορεί στην διάρκεια των δυο χρόνων της πανδημίας τα προβλήματα να ήταν ουκ ολίγα λόγω των περιορισμών, ωστόσο φέτος ο Δήμος Παρανεστίου, αν τελικώς πάνε όλα καλά από πλευράς υγειονομικής κρίσης, ετοιμάζεται να απογειώσει τη διοργάνωση.
O Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι η προετοιμασία προχωρά κανονικά. Έχει γίνει η προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Πιστεύω ότι οι αγώνες θα είναι καλύτεροι από τις προηγούμενες φορές. Δυο χρόνια λόγω covid δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Πλέον υπάρχει περισσότερη εμπειρία αλλά και περισσότερη θέληση και πάθος. Ετοιμαζόμαστε ήδη με τον καθαρισμό των μονοπατιών. Με την διοργάνωση των πανελλήνιων ποδηλατικών αγώνων βάλαμε πιο στιβαρά θεμέλια για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας. Οι αθλητές είδαν ιδανικές διαδρομές και μια υπέροχη φύση. Παράλληλα επισκέφθηκαν ένα πραγματικά Ολυμπιακό χωριό, όπως το χαρακτήρισαν οι ίδιοι, στον οικισμό του Μεσοχωρίου που τους επέτρεψε μια μοντέρνα αλλά και μαγευτική διαμονή.
Η συνάντηση των εθελοντών για το φετινό VFT θα γίνει σε λίγες ημέρες, δηλαδή εντός του Σεπτεμβρίου και είναι σημαντική καθώς οι εθελοντές είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του υπερμαραθωνίου εδώ και 15 χρόνια, από την έναρξη του θεσμού. Για τη ακρίβεια χωρίς αυτούς θα ήταν μάλλον απίθανο να πραγματοποιηθεί επιτυχώς και να γιγαντωθεί. Θυμίζουμε ότι στα 15 χρόνια που πέρασαν υπήρξαν 5455 συμμετοχές δρομέων και συμμετείχαν στη διοργάνωση 1563 εθελοντές.
Ο Δήμος Παρανεστίου και η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Δράμας πρόκειται να διοργανώσουν για 16η συνεχόμενη χρονιά τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου – Virgin Forest Trail. Πρόκειται για αγώνες ορεινού τρεξίματος, οι οποίοι αποτελούν πλέον διεθνώς μία δυναμικά ανερχόμενη μορφή ψυχαγωγίας και αθλητισμού. Σκοπός των αγώνων σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι η ευαισθητοποίηση, αθλητών, συνοδών, θεατών, και εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος, η “ανακάλυψη” των ορίων των αθλητών, η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους, η παροχή ευκαιριών σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίσουν την «Παρανέστια Γη», η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, της «κιναίσθησης» και της παροχής ίσων ευκαιριών σε άτομα που παρουσιάζουν ειδικές ικανότητες αλλά και η τουριστική προβολή της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ