Σημαντική προσέλευση στη Δράμα στα τρία εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ

0
1198

Μεγαλύτερος ο αριθμός των ψηφισάντων από τον αριθμό των μελών του κόμματος στη Δράμα


Με σημαντική ανταπόκριση από πλευράς πολιτών αλλά και με εγγραφές νέων μελών, πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές, στη Δράμα, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Ενδεικτικό της ροής των ψηφοφόρων ήταν το γεγονός ότι γύρω στις 10.30 το πρωί της Κυριακής ο αριθμός των ψηφισάντων είχε ξεπεράσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Δράμα. Η ψηφοφορία που άρχισε από τις 8 το πρωί διεξήχθη χωρίς προβλήματα και με ομαλή ροή προς τις κάλπες.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τόνισε ότι: «Οι πολίτες ψηφίζουν και ανταποκρίνονται μαζικά και με ενθουσιασμό στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουμε τη ζωή μας. Η προσέλευση στη Δράμα είναι εξαιρετικά σημαντική. Έχουμε πολύ αξιόλογη παρουσία των νέων μελών και αυτό δείχνει ότι η πρόταση του προέδρου συνεγείρει τον κόσμο. Ο κόσμος στρατεύεται, ψηφίζει και επιστρέφει το λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και για τη συμμετοχή του κόσμου αλλά και για την απρόσκοπτη διαδικασία».
Ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε ότι η κινητοποίηση του κόσμου αποτελεί από μόνη της ένα πολιτικό γεγονός και όσο πιο μαζική είναι η κινητοποίηση αυτή και όσο πιο πολύς κόσμος συμμετάσχει στη διαδικασία τόσο πιο αποφασιστικό και έντονο θα είναι το πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση. «Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ πήραμε την πρωτοβουλία. Μένει στους προοδευτικούς πολίτες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται και να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι ο λογαριασμός επιστρέφεται και είναι ώρα να τον πληρώσει».
Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, ο κ. Ξανθόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των “Χ” είπε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις επειδή ακριβώς θα υπάρξει νέα Κεντρική Επιτροπή, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφασίσει. «Αρά δεν μπορώ να πω από σήμερα για τα επόμενα βήματα. Αυτό που ξέρω είναι ότι, ο στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές έστω και με μια ψήφο διαφορά και να αποτελέσει τον κορμό της προοδευτικής πλειοψηφίας. Σε αυτόν τον πολιτικό στόχο θα ενταχθούν όλες οι επιμέρους δράσεις».

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Καρβούνης, μιλώντας στα “Χ” είπε ότι η διαδικασία ήταν ομαλή από τις 8 το πρωί, και στα τρία εκλογικά κέντρα του Νομού Δράμας. «Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ καλή. Είχαμε πολλές εγγραφές νέων μελών. Θεωρούμε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Από τα 1.000 εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα θα έχουμε 1.000 μηνύματα πολιτικής αλλαγής. Νομίζω ότι πάμε πολύ καλά και η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ διαφορετική όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει, μεγαλώνει, εξελίσσεται και μετασχηματίζεται αλλά και συνολικά για την κοινωνία. Το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής θα πάει παντού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ