Σκάνερ ηλεκτρονικής σήμανσης των αδέσποτων και 1800 μικροτσίπ σήμανσης θα προμηθευτεί ο Δήμος Δράμας

0
157

Μονοετής και όχι διετής τελικά θα είναι η ανάθεση της υπηρεσίας που αφορά τη λειτουργία δημοτικού κυνοκομείου


Ενστάσεις αλλά και διαφωνίες προκάλεσε το θέμα της έγκρισης ανάθεσης της υπηρεσίας που αφορά τη λειτουργία δημοτικού κυνοκομείου και τη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς για τα έτη 2023-2024, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας.
Πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ζήτησαν η ανάθεση να αφορά διάρκεια ενός χρόνου, δηλαδή μόνο για το 2023 και όχι για το 2024, αφού τότε ενδεχομένως λόγω των εκλογών να έχει προκύψει μια νέα Δημοτική Αρχή. Αυτή ήταν και πρόταση που τελικώς πέρασε, αφού η Δημοτική Αρχή αποδέχτηκε το αίτημα για ανάθεση διάρκειας ενός χρόνου.
Σχετικά με το θέμα, η εισηγήτρια και αρμόδια αντιδήμαρχος κα Αναστασία Τόλιου είπε ότι αποτελεί υποχρέωση των δήμων η μέριμνα για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ωστόσο η εκτέλεση των υπηρεσιών αυτών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Δράμας, καθώς στερείται του απαραίτητου προσωπικού και των εγκαταστάσεων και για τον λόγο αυτό ανατίθενται αυτές οι υπηρεσίες μέσω σύμβασης σε τρίτο. Η κα Τόλιου πρότεινε αρχικά η σύμβαση αυτή να είναι διετούς διάρκειας και να γίνει διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Είπε επίσης ότι τα ποσά είναι αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, και αυτό γιατί στις 17 Ιανουαρίου εκδόθηκε νέο ΦΕΚ στο οποίο έπρεπε να γίνει προσαρμογή. Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από το νέο ΦΕΚ, θα πρέπει να υπάρχουν δύο υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης και όχι ένας πλήρους απασχόλησης και ένας μερικής απασχόλησης όπως συμβαίνει σήμερα. Επίσης θα πρέπει να γίνεται απολύμανση του χρόνου σε μηνιαία συχνότητα και όχι όποτε το κρίνει ο δήμος αναγκαίο. «Η δεύτερη χρονιά της σύμβασης είναι ακόμη πιο αυξημένη σε κόστος και αυτό γιατί επιθυμούμε να ανταποκριθούμε στα περιστατικά που θα εξυπηρετήσουμε. Φέτος λόγω χρηματοδότησης, θα στειρώσουμε, θα σημάνουμε, θα εμβολιάσουμε και θα ανιχνεύσουμε αντισώματα κατά της «Λεϊσμάνια» σε 155 σκυλιά επιπλέον της σύμβασης που θα υπογράψουμε με τον ανάδοχο. Φέτος ο δήμος θα προμηθευτεί και 10 σκάνερ ηλεκτρονικής σήμανσης συν 1800 μικροτσιπ σήμανσης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Ο προϋπολογισμός για τα δυο υποέργα είναι 57.000 ευρώ…»
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή» και υποψήφιος δήμαρχος κ. Κυριάκος Χαρακίδης είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει διετής σύμβαση αλλά μόνο για ένα έτος, ενώ την ίδια θέση είχε και η υποψήφια δήμαρχος με την παράταξη «Project για τη Δράμα» κα Παρθένα Κιόρτεβε. Στην ίδια πρόταση που τελικώς επικράτησε κατέληξε και η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών». Τις δαπάνες για το έργο της λειτουργίας του δημοτικού κυνοκομείου και της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καταψήφισαν οι κ. Γιώργος Μήτρου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Κοσμάς Καλαϊδόπουλος από την παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα». Ο κ. Καλαϊδόπουλος μάλιστα είχε ενστάσεις για την διαδικασία της στείρωσης των αδέσποτων ζώων, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν αυτοί που λένε ότι αγαπούν τα ζώα να προχωρούν σε μια τέτοια διαδικασία ή να τα τσιπάρουν. Παράλληλα τόνισε ότι με τη διαδικασία που ακολουθεί ο δήμος δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ