Στελεχώνεται με προσωπικό η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Δράμα

0
3054

Κύριο έργο των εξειδικευμένων στελεχών θα είναι η ιχνηλάτηση των περιστατικών covid-19

Σε τηλεδιάσκεψη των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών της χώρας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος με θέμα τις νέες προσλήψεις.
Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη ο Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε στα «Χρονικά της Δράμας»: «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσέλαβε και εκπαίδευσε 192 άτομα με τα οποία θα στελεχωθούν όλες οι Περιφερειακές Ενότητες για να ασχοληθούν κυρίως με την ιχνηλάτηση των περιστατικών covid19 αλλά και με τα θέματα πολιτικής προστασίας, όπως εκείνα που σχετίζονται με τη διαχείριση της προστασίας από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα κλπ. Τα 192 άτομα που προσλαμβάνονται βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και εκπαιδεύονται ενώ ο καταμερισμός τους στις Περιφερειακές Ενότητες ανά τη χώρα, έγινε γνωστός κατά διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Πρόκειται για στελέχη κατηγορίας ΠΕ με μεταπτυχιακά στο 80% περίπου των περιπτώσεων που θα ανήκουν διοικητικά στον Αντιπεριφερειάρχη. Στο πλαίσιο αυτό η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας στη Δράμα θα στελεχωθεί με δύο γυναίκες. Θα έχουν ως πρώτο μέλημά τους την ιχνηλάτηση των περιστατικών covid-19 και τη διερεύνηση της διασποράς του κορωνοϊού. Εφόσον το πρόβλημα της πανδημίας κοπάσει, θα ασχοληθούν και με προβλήματα που σχετίζονται με τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας, σε επίπεδο πολιτικής προστασίας. Η σύμβαση εργασίας τους είναι για διάστημα 8 μηνών μετά την παρέλευση των οποίων θα αξιολογηθούν και εφόσον κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη για την παραμονή τους, ενδεχομένως να παραμείνουν με μόνιμη σχέση εργασίας στον ιστό του δημοσίου».

Περίοδος του εμβολιασμού για τον covid-19
Σχετικά με την περίοδο του εμβολιασμού για τον covid-19 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε ότι: «Άμεσα μπορούν να στελεχωθούν με έναν γιατρό, μια νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό υπάλληλο τα Κέντρα Υγείας, τα αγροτικά ιατρεία σε μεγάλες περιοχές, το Νοσοκομείο Δράμας και το Κέντρο Υγείας Δράμας για να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα καθώς είναι ήδη διαθέσιμο το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο επίπεδο του σχεδιασμού και βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Κάποια από τα εμβολιαστικά κέντρα είναι έτοιμα ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει ταυτόχρονη ετοιμότητα σε κάθε περιοχή στον Νομό Δράμας. Αυτό ακριβώς περιλαμβάνει η φάση του σχεδιασμού που έχει αναλάβει ο ΕΟΔΥ με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκουμε. Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θα παρέχει αναμφισβήτητα κάθε βοήθεια εφόσον της ζητηθεί».
Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο της Δράμας θα λειτουργήσουν δύο εμβολιαστικά τμήματα για τους υγειονομικούς όπως έκανε γνωστό πριν από μερικές ημέρες η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενώ δήλωσε ότι έχουν γίνει και ασκήσεις προσομοίωσης για τους εμβολιασμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του για την προετοιμασία που αφορά τους εμβολιασμούς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Τίθενται θέματα κυβερνοασφάλειας, ασφάλειας στις μεταφορές με τεράστια logistics και χιλιάδες ανθρώπους να δουλεύουν για το project. Επίσης ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αναλυτικά τα εμβολιαστικά μας κέντρα, εκείνους που θα εμβολιάζουν, τις δύο δόσεις του εμβολίου, τον τρόπο που θα ενημερώνονται οι πολίτες, την φαρμακοεπαγρύπνηση από τον Εθνικό Οργανισμού Φαρμάκων καθώς και όλες τις λεπτομέρειες του συνόλου της διαδικασίας. Τις επόμενες μέρες θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε στην ελληνική κοινωνία όλα τα κομμάτια αυτής της επιχείρησης. Από τα ψυγεία βαθιάς καταψύξεως που έχει αγοράσει η ελληνική Πολιτεία, τους χώρους, τις φαρμακαποθήκες καθώς και τα εργοστάσια στα οποία θα μεταφερθούν τα εμβόλια από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Επίσης θα συζητηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε για την ασφάλεια των χώρων την Ελληνική Αστυνομία, το Στρατό και για τα logistics τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν μια πολύ πειθαρχημένη δομή. Επίσης θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο τηρούνται και θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ο τρόπος που γίνονται οι εκπαιδεύσεις στο προσωπικό που θα εμβολιάσει.
Είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια που έχουν κάνει οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άνθρωποι που εργάζονται στα νοσοκομεία και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Και θέλω αυτοί οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, να δώσουν το παράδειγμα για όλους τους Έλληνες. Θέλω να είναι αυτοί που θα αποδείξουν σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι έχουμε εμβόλια ασφαλή, ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε και ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με ένα τείχος αλληλεγγύης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ