Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δήμαρχος Δράμας για τα προβλήματα με τα έργα του αερίου

0
1496

Σήριαλ οι αποκαταστάσεις των έργων του αερίου στη Δράμα


Στην δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δήμαρχος Δράμας, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πόλη από την εξέλιξη των έργων εγκατάστασης του νέου δικτύου φυσικού αερίου. Αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος όταν το διαρκές πλέον πρόβλημα με τα έργα του αερίου, τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της παράταξης “Project για τη Δράμα” Αλέξανδρο Τσιαμπούση.
Μάλιστα ο κ. Τσιαμπούσης πριν λάβει την προαναφερθείσα ενημέρωση από τον Δήμαρχο Δράμας παρέθεσε το παράδειγμα του Δημάρχου Καβάλας, ο οποίος προσέφυγε τις προηγούμενες ημέρες στη δικαιοσύνη, για ανάλογα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε συγκεκριμένη οδό της γειτονικής πόλης.
Να σημειωθεί ότι o Δήμαρχος Καβάλας την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία της Καβάλας κατά παντός υπευθύνου, για τα έργα εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας. Δήλωσε μάλιστα ότι υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση αφού διαπιστώθηκε ότι στην οδό Κολοκοτρώνη, τα έργα προκαλούν κινδύνους στους πολίτες, αναφερόμενος και στις καθυστερήσεις, τις συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών, την ρύπανση που προκαλείται αλλά και τον πλημμελή τρόπο αποκατάστασης του οδοστρώματος, με χρήση υλικών που παρασύρθηκαν από τις βροχοπτώσεις δημιουργώντας κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα πεζών και δικυκλιστών.
Με αφορμή την αναφορά, του κ. Τσιαμπούση για τον Δήμαρχο Καβάλας, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος έκανε γνωστό, απαντώντας, ότι έχει αρχίσει προκαταρκτική εξέταση από τη δικαιοσύνη για τα θέματα αυτά, μετά την επίσκεψη που έκανε ο ίδιος στην εισαγγελία της Δράμας, παραθέτοντας με έγγραφα το ιστορικό αυτών των προβλημάτων. Ο Δήμαρχος Δράμας επισκέφθηκε την εισαγγελία στις 23 Αυγούστου με δυο αντιδημάρχους τον κ. Μιχάλη Τάσσου και τον κ. Γιάννη Καψημάλη, ο οποίος έχει δώσει και ένορκη κατάθεση στις αρμόδιες αρχές.
Θυμίζουμε ότι και στη Δράμα υπήρξαν εντονότερα προβλήματα ασφάλειας στο οδικό δίκτυο μετά από έντονες βροχοπτώσεις, ενώ και οι αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων προχωρούν καθυστερημένα. Να παραθέσουμε στο σημείο αυτό όμως και την άποψη στελεχών της ΔΕΔΑ που ασχολούνται με τις εργολαβίες του φυσικού αερίου στην Δράμα, οι οποίοι επεσήμαναν στα «Χ» ότι οι ασφαλτοστρώσεις θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο, αλλά αυτό είναι κάτι που οφείλεται στην έλλειψη παραγωγής ασφαλτικού υλικού στην περιοχή, ενώ παραδέχθηκαν ότι οι αρχικές αποκαταστάσεις των έργων με άμμο και «3Α» μπορεί να παρασυρθούν σε περίπτωση πολύ έντονων βροχοπτώσεων, αλλά αυτά είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται, αρχικά στις αποκαταστάσεις του οδοστρώματος, πριν από τις ασφαλτοστρώσεις.
Αξίζει να υπενθυμιστεί πάντως, ότι πέραν των υπολοίπων, τα εργολαβικά έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Δράμα, δημιούργησαν και πολλές ζημιές στους αγωγούς ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ με αναπόφευκτα προβλήματα στη ομαλή υδροδότηση και δυστυχώς διακοπές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ