Στην Π.Ε. Δράμας σύντομα το κτήριο του Διοικητηρίου

0
1965

– Γ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: «To επόμενο διάστημα θα κατατεθεί αίτηση για να περιέλθει το κτήριο στην Π.Ε. Δράμας»
– Μετά από πολύμηνη προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας θα καταστεί δυνατή επιτέλους η συντήρηση και η αναβάθμιση του χώρου

Μέσα στο καλοκαίρι, το πιθανότερο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά τη μεταβίβαση του κτηρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Διοικητηρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, σύμφωνα με όσα είπε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Η προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, που ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2020, παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Στόχος είναι το κτήριο να περιέλθει στην ιδιοκτησία της Π.Ε. Δράμας προκειμένου να μπορέσει να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί ενεργειακά μέσω χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Το κτήριο ανήκει σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στην Κτηματική Υπηρεσία. «Από τον Φεβρουάριο του 2020, έχω πραγματοποιήσει μία σειρά από τηλεφωνικές επαφές και χρειάστηκε να μεταβώ τρεις φορές στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθώ με τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών κ. Στέλιο Μπάκα, στον οποίο έχω καταθέσει πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία του κτηρίου που κατασκευάστηκε το 1969».
Η προσπάθεια αυτή είχε αίσια εξέλιξη, καθώς στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης της 23ης Απριλίου του 2021 δημοσιεύτηκε υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται ότι τα κτήρια όπου στεγάζονται οι Περιφερειακές Ενότητες και είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών – Κτηματικής Υπηρεσίας, μετά από αίτηση που μπορεί να υποβληθεί από πλευράς Περιφερειακών Ενοτήτων, περνούν στην κυριότητά τους.
«Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί η εν λόγω αίτηση, με στόχο να περιέλθει το κτήριο στην Π.Ε. Δράμας και, όταν αυτό συμβεί, θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να παρέμβουμε για οποιονδήποτε λόγο. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου το οποίο σήμερα δεν διαθέτει θερμομόνωση και είναι ενεργοβόρο. Την ίδια στιγμή και ενώ με την Τεχνική μας Υπηρεσία κάνουμε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε δέκα δημόσια, δεν μπορούμε να εντάξουμε το κτήριο του Διοικητηρίου σε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο, γιατί δεν έχουμε τους τίτλους κυριότητας» όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Σημειώνεται ότι το κτήριο είναι αρκετά ενεργοβόρο, καθώς διαθέτει χαμηλή θερμομόνωση και τα κουφώματα χρήζουν αλλαγής ενώ το κέλυφός του είναι κατασκευασμένο το 1969. Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κέλυφος και τα κουφώματα του κτηρίου, αλλά και η εγκατάσταση φυσικού αερίου.
Η μεταβίβαση της κυριότητας του κτηρίου στην Π.Ε. Δράμας θα της δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021 -2027 προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τον χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ