Στο 50% οι δηλώσεις δικαιωμάτων στη Δράμα

Εμπρόθεσμες μέχρι 15 Νοεμβρίου οι δηλώσεις κτηματολογίου με πρωτόκολλο εμπρόθεσμης προσέλευσης

0
1798

Γύρω στο 50% κυμάνθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών για τα περίπου 300.000 προσδοκώμενα δικαιώματα στον Νομό Δράμας στο πλαίσιο της τελευταίας φάσης της διαδικασίας κτηματογράφησης που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου όπως ανέφεραν χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ στελέχη του κτηματολογίου σημειώνοντας ότι τα νούμερα έχουν σημείο αναφοράς μόνο την τελευταία φάση της κτηματογράφησης στο υπόλοιπο του Νομού Δράμας που αφορά περίπου 60 κοινότητες και περιοχές της Δράμας.

Η φάση αυτή της κτηματογράφησης ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου με τις χρονικές παρατάσεις που δόθηκαν. Οι περισσότερες δηλώσεις ακίνητης περιουσίας έγιναν στη Δράμα μέσω επαγγελματιών του κλάδου (γραφεία μηχανικών κλπ).

Τι γίνεται με τους ιδιοκτήτες που δεν δήλωσαν τα ακίνητά τους
Όσοι δεν προσήλθαν μέχρι σήμερα, μπορούν να το πράξουν ακόμη μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, έλεγαν χθες στελέχη του κτηματολογίου εξηγώντας ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση kthma.gr μπορούν να λαμβάνουν μέχρι 15 Νοεμβρίου, πρωτόκολλο εμπρόθεσμης προσέλευσης και στην συνέχεια να επισκέπτονται το γραφείο Κτηματογράφησης στην Δράμα προκειμένου να κλείσουν ημερομηνία στην οποία θα μπορούν να δηλώσουν τα δικαιώματά τους. Αν τα δικαιώματα που έχουν οι ιδιοκτήτες είναι πολλά τότε θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνικά. Στην πραγματικότητα δηλαδή μέχρι 15 Νοεμβρίου οι δηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν εμπρόθεσμες.
Αν τώρα κάποιοι δεν προβούν στην κατάθεση των δηλώσεων των δικαιωμάτων τους μέχρι το κλείσιμο της μελέτης του κτηματολογίου τότε θα έχουν πρόβλημα στην περίπτωση που κάποια στιγμή θελήσουν να πουλήσουν ή να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους. Τα ακίνητα αυτά χαρακτηρίζονται αγνώστου ιδιοκτήτη και μάλιστα στην συνέχεια (μετά το πέρας της πενταετίας) περιέρχονται στο Δημόσιο.
Η τελευταία φάση της κτηματογράφησης που όπως είπαμε παραμένει ανοικτή έως τις 15 Νοεμβρίου αφορά τις περιοχές, Αγίας Παρασκευής, Ανδριανής, Ανθοχωρίου, Άνω Πυξαρίου, Αργυρουπόλεως, Αχλαδιάς, Βαθυτόπου, Βώλακα, Γραμμένης, Γραννίτη, Δασωτού, Δοξάτου, Εξοχής, Καλής Βρύσης, Καλλιθέας, Καλλιφύτου, Καλού Αγρού, Καταφύτου, Κάτω Βροντούς, Κάτω Νευροκοπίου, Κοκκινογείων, Κουδουνίων, Λευκογείων, Λιβαδερού, Μακρυπλαγίου, Μαυροβάτου, Μαυρολεύκης, Μεγαλοκάμπου, Μικροκάμπου, Μικροκλεισούρας, Μικρομηλιάς, Μικρόπολης, Μικροχωρίου, Μοναστηρακίου, Μυλοποτάμου, Νεροφράκτη, Νικηφόρου, Ξηροποτάμου, Οχυρού, Παγονερίου, Πανοράματος, Παρανεστίου, Περιθωρίου, Περιχώρας, Πετρούσας, Πλατανιάς, Πλατανόβρυσης, Ποταμών, Προσοτσάνης, Πτελέας, Πύργων, Σιδηρονέρου, Σιταγρών, Σκαλωτής, Υψηλής Ράχης, Φτελιάς, Φωτολίβους, Χαριτωμένης, Χρυσοκεφάλου και Χωριστής.
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει εμπράγματο ή εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο σε αυτές τις περιοχές υποχρεούται να υποβάλει δήλωση στο Κτηματολόγιο. Υπενθυμίζεται ότι η διεύθυνση του αρμόδιου γραφείου κτηματογράφησης στη Δράμα είναι: Κοζάνης 3, ΤΚ 66100 και τα τηλέφωνα για πληροφορίες είναι τα: 801 4000 100 και 231 600 5400 ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το: kthm_Drama@geoanalysis.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ