Συνάντηση εμπλεκομένων για τις νέες κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου έγινε την Παρασκευή

Ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για την διασφάλιση των 700.000 από τον «Φιλόδημο»

0
2281

Συνάντηση για την κατασκευή των νέων κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο (πρώην Εθνικό) στην οποία μάλιστα συμμετείχε με ανοικτή ακρόαση και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου.

Στην συνάντηση μετείχαν πέραν του Δημάρχου κου Χριστόδουλου Μαμσάκου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννης Καψημάλης, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων όπως οι κ. κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης από την παράταξη Project και Γιάννης Μυστακίδης από την παράταξη Πόλη+Ζωή, εκπρόσωποι του αθλητισμού και των αθλητικών σωματείων όπως οι προπονητές Στέλιος Κουρομιχαλάκης και Μπάμπης Σδρόλας, εκπρόσωποι των τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και άλλοι.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε για την εξασφάλιση των 700.000 ευρώ που προορίζονται για τις κερκίδες και θα προέλθουν από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε αντιληπτό ότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οπότε θα πρέπει να κατατεθούν οι σχετικές μελέτες προκειμένου το έργο της κατασκευής των νέων κερκίδων να τύχει της χρηματοδότησης των 700000 ευρώ για την οποία δεσμεύτηκε ο κ. Αυγενάκης είναι αρκετά περιοριστικά.
Διαπιστώθηκε ακόμη ότι η κατάρτιση των μελετών θα πρέπει να γίνει από ιδιώτες αλλά και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δράμας προκειμένου να κατατεθούν έγκαιρα. Επίσης εντός των συμμετεχόντων έγινε γνωστό ότι τις συγκεκριμένες μελέτες μπορεί να αναλάβει να καλύψει χρηματοδοτικά ο κ. Άρης Θεοδωρίδης.
Σε σχέση με την μορφή που μπορεί να έχει το έργο των νέων κερκίδων κατατέθηκε ένα σχέδιο το οποίο δεν αποκλείεται να αποτελέσει και τον γνώμονα και για την τελική κατασκευή του έργου. Η πρόταση που κυριαρχεί είναι να παραμείνει ένα μέρος των κερκίδων (αυτό που βρίσκεται σήμερα δίπλα στις αίθουσες του Γυμναστηρίου) και να προχωρήσει η κατασκευή νέων κερκίδων ανοικτού τύπου αλλά με στέγαστρο καθώς και χώρου κάτω από αυτές με την ύπαρξη κουλουάρ για τις ανάγκες των αθλητών, ενώ τέθηκε και το θέμα της εξυπηρέτησης των αναγκών του Πανδραμαϊκού που εδώ και αρκετά χρόνια έχει ώς έδρα του το Δημοτικό Στάδιο.
Από την συζήτηση διαφάνηκε αυτό που τα ΧΡΟΝΙΚΑ είχαν αναφέρει και σε αντίστοιχο ρεπορτάζ την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δηλαδή το κονδύλιο των 700.000 ευρώ δεν επαρκεί για την νέα κατασκευή και ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι για το κατασκευαστικό μέρος του έργου.
Προφανές απο την συζήτηση αλλά και απο τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα είναι ότι τουλάχιστον η διαδικασία των μελετών είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει έγκαιρα και αυτές να κατατεθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2019, προκειμένου να διασφαλιστεί το κονδύλιο των 700.000 ευρώ που προέρχεται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” κάτι που σημαίνει ότι ο σχεδιασμός του έργου έχει να δώσει πραγματικά μια μάχη με τον χρόνο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!