Ανεμοδείκτης 05-11-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1266

ΤΟ Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο “Κωνσταντίνος Καραμανλής” του Διοικητηριου Δράμας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα “Ίσες ευκαιρίες για όλους”.Προσκεκλημένος και ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος και Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Η ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο” Γεώργιος Παυλίδης” της Νομαρχίας Καβάλας την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜΘ η οποία αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης και ακοής, νοητική υστέρηση και άλλες δυσλειτουργιες όπως έκανε γνωστό ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της ΠΑΜΘ κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «Επικοινωνία-Διαχείριση Συγκρούσεων στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας» θα πραγματοποιηθεί στις 13-12-2019 από τις 10 π.μ. έως τις 2.30μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας. Σκοπός της ημερίδας είναι να εμπλουτίσουν τα στελέχη των Κέντρων Κοινότητας και Παραρτήματος Ρομά της περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και άλλων φορέων, τις γνώσεις τους σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, με συγκεκριμένες τεχνικές και πρακτικά εργαλεία (βιωματικές ασκήσεις) για την αποφυγή συγκρούσεων και κατ’ επέκτασιν την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο ΔΗΜΟΣ Δοξάτου δεν διαθέτει θεσμοθετημένο σήμα (λογότυπο) δηλωτικού του Δήμου μετά την συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων Δοξάτου και Καλαμπακίου. Στις 30 Οκτωβρίου στην διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας απόκτησης σήματος (λογότυπου) δηλωτικού του Δήμου Δοξάτου. Θα έρθει λοιπόν ακολούθως σε επαφή με διακεκριμένο ζωγράφο-σχεδιαστή , προκειμένου να σχεδιάσει το σήμα και τη σημαία ώστε σε επόμενη συνεδρίαση του να μπορεί να αποφασίσει την έγκριση της ανάθεσης σχεδίασης του σήματος και της σημαίας.

ΣΤΗΝ εκλογή των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) για τη δημοτική περίοδο 2019 -2023 προχώρησε το όργανο στις 30 Οκτωβρίου. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Δράμας, στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, θα είναι οι παρακάτω: 1) Δεμερτζής Γεώργιος 2) Καψημάλης Ιωάννης 3) Τάσσου Μιχαήλ 4) Χατζηγιάννης Αναστάσιος 5) Χαρακίδης Κυριάκος 6) Μλεκάνης Μιχαήλ 7) Τσιαμπούσης Αλέξανδρος 8) Μουχτάρης Γεώργιος 9) Καλαϊτζίδης Κων/νος και 10) Ηλιόπουλος Στέργιος

ΤΗΝ απαγόρευση άσκησης του κυνηγιού όλων των ειδών της άγριας πανίδας (για τριχωτά και πτερωτά) στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Κ. Νευροκοπίου αποφάσισε η ίδια υπηρεσία σε περίπτωση που επικρατεί έστω και μία από τις παρακάτω ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες: α. χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης β. πλήρης χιονοκάλυψη του εδάφους γ. ολικός παγετός.
Η τήρηση της απόφασης της υπηρεσίας ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, στην Ελληνική Αστυνομία, στους ιδιωτικούς φύλακες θήρας, στα μέλη κυνηγετικών οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη όπως έκανε γνωστό η υπηρεσία.

ΗΜΕΡΙΔΑ για το βακτηριακό έλκος της φουντουκιάς, ασθένεια που είχε διαπιστωθεί για πρώτη φορά στη Χώρα το 1979 στον Καλαμώνα θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα στις 11 Νοεμβρίου. Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Δημήτριος Γκούμας, Γεωπόνος-Βακτηριολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ