Συγκλίνουν οι απόψεις για τη νέα λαϊκή αγορά

1
1189

Νέα συνάντηση χθες στο δημαρχείο με την συμμετοχή παραγωγών και εμπόρων


 

Καταστάλαξε περισσότερο η λύση για το νέο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, μετά και την χθεσινή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Δράμας που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων άλλα και του δημάρχου, ενώ σε αυτήν παρέστησαν και εκπρόσωποι των παραγωγών και των εμπόρων της λαϊκής. Την ίδια ώρα έξω από το δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί και αρκετοί παραγωγοί της λαϊκής αγοράς, που ενημερώθηκαν για τη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής.
Όπως είχαν γράψει έγκαιρα τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» την προηγούμενη εβδομάδα, οι δημοτικές παρατάξεις συγκλίνουν στον χώρο των δυο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στην περιοχή της «Ανάπλασης» ως νέου χώρου διεξαγωγής της ενιαίας πλέον λαϊκής αγοράς. Στην χθεσινή συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, ενώ μέχρι την Πέμπτη η πρόταση αυτή, όπως και η επιλογή διεξαγωγής της λαϊκής στην οδό Χελμού, θα συζητηθεί και από την συνέλευση των παραγωγών της λαϊκής αγοράς προκειμένου να κατατεθεί η θέση τους στο θέμα αυτό.

Ο κ. Βασίλης Χρυσοστομίδης, πρόεδρος του σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών Νομού Δράμας, τόνισε στα «Χ» μετά τη σύσκεψη, ότι υπήρξαν από τις δημοτικές παρατάξεις, οι εξής προτάσεις: Πρώτον να γίνει η λαϊκή αγορά μαζί με τους παραγωγούς στην οδό Χελμού. Δεύτερον να γίνει χρήση των δυο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στην περιοχή της «Ανάπλασης» ως εναλλακτική επιλογή… «Είπα στην διάρκεια της συνάντησης ότι θα φέρω, σαν πρόεδρος, τα θέματα αυτά στην Γενική Συνέλευση των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να αποφασίσουμε. Πάντως μιλάμε πλέον για έναν ενιαίο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς και αυτό είναι το σημαντικότερο. Αυτός ήταν και ο αγώνας μας από την πρώτη στιγμή» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοστομίδης.

Μιλώντας στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, κ. Μιχάλης Τάσσου, αμέσως μετά τη σύσκεψη, είπε ότι «Επρόκειτο για τη συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε για τη χωροθέτηση και την μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς, με εκπροσώπους τόσο των μικροπωλητών όσο και των παραγωγών. Το θέμα της χωροθέτησης και της μετεγκατάστασης της λαϊκής αγοράς τέθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα. Τέθηκαν επίσης κάποιες προτάσεις επί τάπητος από τη διαπαραταξιακή επιτροπή. Υπάρχει μια εκπεφρασμένη συμφωνία όλων των παρατάξεων για την μετεγκατάσταση στην περιοχή της Χελμού. Έχοντας και τις απόψεις των ανθρώπων της λαϊκής αγοράς γύρω από τη λειτουργία της, θέσαμε περισσότερες λεπτομέρειες στο τραπέζι, ώστε να καταλήξουμε άμεσα σε μια ομόφωνη απόφαση. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Κατανοούμε πλήρως και την αγωνία αλλά και την ανησυχία των εκθετών… Όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συντονίζουμε μια προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή λύση. Η εκπεφρασμένη άποψη των δημοτικών παρατάξεων είναι η μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς στον χώρο των δυο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στην «Ανάπλαση». Η πρόταση τέθηκε την περασμένη Πέμπτη. Δεν την είχαμε δουλεμένη από πριν. Έγινε ένα σκαρίφημα από την Τεχνική Υπηρεσία και συζητήσαμε επ’ αυτού. Έχει πολλά θετικά, η συγκεκριμένη άποψη. Πρώτον γιατί η οδός Κεφαλληνίας, που τέμνει την Χελμού, αρχίζει από την 1ης Ιουλίου και καταλήγει στην Φιλίππου, είναι ένας χώρος που βολεύει και στο Αστικό ΚΤΕΛ, για στάση επιβίβασης και αποβίβασης των επισκεπτών. Από εκεί και πέρα μετά το τέρμα της Φιλίππου είναι ο χώρος του Κραχτίδη όπου υπάρχει χώρος για πάρκινγκ. Αυτό που έχουμε μετρημένο, στη ηλεκτρονική διαβούλευση που είχαμε ανοίξει τον Μάρτιο, είναι ότι ο περισσότερος κόσμος μετακινείται στη λαϊκή αγορά με τα αυτοκίνητα και κατά δεύτερον με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε τον τρόπο πρόσβασης. Εξασφαλίζουμε επίσης, ότι θα έχουμε σωστή χωροθέτηση και όχι σε μεγάλη έκταση. Ο καταναλωτής θα έχει συγκεντρωμένα τα είδη της λαϊκής. Ακούσαμε και τις απόψεις των ανθρώπων της λαϊκής και προσπαθούμε να συγκεράσουμε όλες αυτές τις σκέψεις, για να καταλήξουμε όλοι σε μια βιώσιμη λύση».

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη ο επικεφαλής της παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Αλέξανδρος Tσιαμπούσης, δήλωσε ότι: “Καταλήξαμε όλοι μαζί σε μια πρόταση, να πάει η λαϊκή αγορά, στο τμήμα των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, με την αξιοποίηση και της Χελμού, στο σημείο μπροστά από τα πάρκινγκ. Η πρόταση αυτή εξειδικεύτηκε σύμφωνα και με τις αιτιάσεις των εμπόρων και των παραγωγών. Είχαμε όντως κάποιο θέμα, για το πως μέσα στα πάρκινγκ θα μπορεί να γίνεται το στήσιμο, η απεγκατάσταση των πάγκων και η φόρτωση των αυτοκινήτων. Δώσαμε μια λύση με την πρόταση οι έμποροι να βρίσκονται επάνω στη Χελμού και οι παραγωγοί και οι έμποροι των αγροτοδιατροφικών εμπορευμάτων, να βρίσκονται στο πάρκινγκ. Έχω την εντύπωση ότι φθάσαμε στην καλύτερη δυνατή λύση”.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” κ. Στέργιος Ηλιόπουλος επεσήμανε μετά τη σύσκεψη: “Νομίζω ότι επήλθε μια συμφωνία. Υπήρχαν βέβαια αντιδράσεις από την πλευρά των πωλητών της λαϊκής αγοράς. Είδαμε ένα σχέδιο, το οποίο, ήταν απαράλλακτο, το σχέδιο που είχαμε καταθέσει εμείς (ως παράταξη) το 2017. Θα γίνει μια σύγχρονη λαϊκή αγορά. Ευελπιστώ ότι θα ανεβάσει και τον τζίρο των ανθρώπων της. Πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε και όλες τις υποδομές που χρειάζονται. Προτείναμε στον χώρο που βρίσκεται η “Ποδηλατούπολη” να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές υγιεινής. Υπήρξε μια πρώτη συμφωνία και με το Αστικό ΚΤΕΛ. Άρα θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή λαϊκή αγορά που δεν θα δημιουργεί προβλήματα, στην κυκλοφορία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών.”

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!