Συμβάσεις για 7 ειδικότητες στον Δήμο Δράμας

0
2006

Στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του Απόρους.

Στη σύναψη συμβάσεων επτά συνολικά ατόμων μέσω συμβάσεων μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής επιδιώκει να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 100% από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD). Τα άτομα που θα προσληφθούν θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος.

Πρόκειται για 1 θέση ΠΕ Ψυχολόγων και 1 ΠΕ ή ΤΕ Διατροφολόγων. Η κάλυψη για την παροχή του έργου των δυο ειδικοτήτων θα γίνει από τον προϋπολογισμό των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος. Επίσης 1 θέση ΠΕ Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, 1 θέση ΠΕ Οικονομικών Επιστημών, 1 θέση ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας και 2 θέσεις ΔΕ Γενικών Καθηκόντων.
Οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι εργαζόμενοι θα έχουν διάρκεια μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, οπότε λήγει και το φυσικό αντικείμενο του έργου. Οι μηνιαίες απολαβές των εργαζομένων στις πέντε ειδικότητες ΠΕ ή ΤΕ θα ανέρχονται σε 1300 ευρώ μεικτά. Οι δυο θέσεις ΔΕ θα αμείβονται με 950 ευρώ το μήνα μεικτά.
Οι εργαζόμενοι αυτοί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την υλοποίηση του έργου του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του Απόρους (ΤΕΒΑ) το οποίο υποστηρίζει τα εθνικά συστήματα μέσω των οποίων διανέμονται τρόφιμα στους απόρους.
Το θέμα θα τεθεί άλλωστε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και θα ζητηθεί να εγκριθεί η σύναψη των συμβάσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Δράμας… “Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, και συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας.
Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομή. Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020. Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Η Κοινωνική Σύμπραξη «Αλληλεγγύη στην ΠΕ Δράμας» αποτελείται από 21 Εταίρους όπου ο Δήμος Δράμας έχει οριστεί ως Επικεφαλής Εταίρος και εξυπηρετεί σε 8 Σημεία Διανομής 2.885 ωφελούμενες μονάδες (5.526 ωφελούμενους) εκ των οποίων οι 1.546 ωφελούμενες μονάδες (3.100 ωφελούμενοι περίπου) λαμβάνουν αγαθά από τον Δήμο Δράμας.
Έως σήμερα έχουμε ολοκληρώσει τις διανομές έτους 2015 και από 1-11-2016 ξεκινούμε την υλοποίηση των διανομών τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής έτους 2016.
Παράλληλα με τις διανομές υλοποιούνται συνοδευτικά μέτρα απευθυνόμενα προς όλους τους ωφελούμενους της Κοινωνικής Σύμπραξης.
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία Ημερίδες σε όλους τους Εταίρους με θέμα: “Υγιεινή διατροφή και διαβίωση” και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.
Από τον Σεπτέμβριο 2016 ξεκίνησε η λειτουργία ατομικών και ομαδικών συνεδριών ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής σε θέματα κοινωνικά, ψυχικής υγείας και διατροφής προς όλους τους ωφελούμενους οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ