Συναντήσεις για το «Ανδρικάκη» και τη σχολή κινηματογράφου

0
5142

Στη Δράμα ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Ν. Γιατρομανωλάκης και ο πρόεδρος του Ε.Α.Π., Οδ. Ζώρας


Επίσκεψη στο στρατόπεδο Ανδρικάκη θα πραγματοποιήσει στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης συνοδεία των συμβούλων του.
Η επίσικεψη συνδέεται με την παραχώρηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη για 30 χρόνια στον Δήμο Δράμας, για την οποία έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Δράμας, με το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΤΑΔ. Το Υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τον Δήμο Δράμας, ανέλαβε τη χρηματοδότηση μέσω του ταμείου ανάκαμψης για την ανάπλαση όλων των κοινοχρήστων χώρων και την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του στρατοπέδου προκειμένου εκεί να στεγαστούν τα εργαστήρια και στούντιο κινηματογράφου που πρόκειται να γίνουν καθώς επίσης και να φιλοξενηθούν εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας αλλά και το παράρτημα της υπό σύσταση κρατικής σχολής οπτικοακουστικών μέσων.
Για το μελετητικό μέρος αυτού του σχεδίου, είναι καθοριστική η συμβολή τόσο της «Κύκλωψ» του κ. Άρη Θεοδωρίδη όσο της “Raycap” του κ. Κώστα Αποστολίδη. Εν τω μεταξύ, στις 2 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των ανθρώπων του Δήμου Δράμας, με τους συμβούλους του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσία και των δυο δωρητών των μελετών αξιοποίησης του στρατοπέδου δηλαδή τους κυρίους Κώστα Αποστολίδη της “Raycap” και Άρη Θεοδωρίδη της «Κύκλωψ». Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν διαδικτυακά και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Δράμας και στελέχη της Τεχνικής του Υπηρεσίας, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός που πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα για την αξιοποίηση των χώρων του στρατοπέδου.
Παράλληλα τις επόμενες ημέρες επίσης θα γίνουν ανακοινώσεις και για τη σχολή κινηματογράφου, με την παρουσία του προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Δράμα. Η σχολή πρόκειται να λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο του 2023. Για την λειτουργία της θα χρησιμοποιηθούν αρχικά οι δύο αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας, αφού οι συμμετέχοντες θα είναι λιγότεροι σε αριθμό κατά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, στο ισόγειο του Δημαρχείου. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες επίκειται και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, του Δήμου Δράμας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη λειτουργία της σχολής.
Το πρόγραμμα κινηματογραφικών σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα έχει δύο κατευθύνσεις: η μία θεωρητική και η δεύτερη δημιουργική, ανάλογα με το είδος των θεματικών ενοτήτων που θα επιλέξουν οι φοιτητές/ριες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Ο τίτλος που θα απονέμεται σε κάθε περίπτωση θα είναι ίδιος με τον τίτλο του προγράμματος, με υπότιτλο την επιλεγείσα κατεύθυνση.
Το πρόγραμμα «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής & Έρευνας» στοχεύει να εφοδιάσει τους/τις φοιτητές/τριες με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να εργαστούν σε διάφορους τομείς οπτικοακουστικών και κινηματογραφικών παραγωγών, δίνοντάς τους τα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια σε ένα εκτεταμένο εύρος γνωστικών πεδίων. Ταυτόχρονα θα παρέχει ποιοτική τριτοβάθμια εξ αποστάσεως εκπαίδευση πέρα από τα «συμβατικά» γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Θα εμβαθύνει σε θέματα κινηματογραφικής γραφής και αφήγησης, θα παρέχει γνώση στο πεδίο της κινούμενης εικόνας (animation) και θα δίνει τη δυνατότητα διδακτικής επάρκειας μέσω καινοτόμων μαθημάτων που συνδέουν την οπτικοακουστική παραγωγή με την εκπαίδευση. Η εισαγωγή φοιτητών/τριών θα γίνεται σε κάθε εξάμηνο.
Οι απόφοιτοι θα μπορούν να εργαστούν σε οποιονδήποτε δημιουργικό τομέα οπτικοακουστικών παραγωγών (Σκηνοθέτες, Παραγωγοί, Σεναριογράφοι, Ενδυματολόγοι, Σκηνογράφοι, Διευθυντές Φωτογραφίας, Ηχολήπτες, Κριτικοί Κινηματογράφου, Μοντέρ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!