Συνάντηση για το έργο «Πάρκο Φιλίππων» με συμμετοχή και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Δράμας

0
1790

Πραγματοποιήθηκε χθες, Μ. Δευτέρα, στον Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων


Συνάντηση εργασίας του διατοπικού έργου συνεργασίας με τίτλο «Πάρκο Φιλίππων», πραγματοποιήθηκε χθες, Μ. Δευτέρα, στον Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων με τη συμμετοχή δημάρχων και αυτοδιοικητικών παραγόντων από τη Δράμα, την Καβάλα και τις Σέρρες.
Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς των Νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών στο πλαίσιο του έργου διατοπικής συνεργασίας «Πάρκο Φιλίππων» το οποίο συντονίζει η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. και υλοποιείται με τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη της περιοχής ανάμεσα στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την πεδιάδα της Δράμας και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης.
Η συνάντηση είχε ως σκοπό την επίσημη έναρξη του συμμετοχικού σχεδιασμού που επιδιώκουν οι εταίροι ενώ θα ακολουθήσει πλήθος συναντήσεων με όλους τους φορείς της περιοχής, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών. Καλεσμένοι στη πρώτη αυτή συνάντηση ήταν όλοι οι αυτοδιοικητικοί φορείς των Νομών Δράμας, Καβάλας και Σερρών, δηλαδή οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Δράμας και Σερρών και οι Δήμαρχοι Καβάλας, Παγγαίου, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παρανεστίου, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης.
Στη συνάντηση εργασίας παρουσιάστηκαν οι στόχοι, οι δράσεις αλλά και η στόχευση του έργου για τη δημιουργία του κοινού Φορέα Διαχείρισης του «Πάρκου Φιλίππων». Για το έργο μίλησαν ο Δρ Νικόλαος Θωμαΐδης, Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Καβάλας, ο κ. Μανόλης Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας και η κα Ελένη Τριανταφύλλου, Γενική Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού Σερρών. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συζητήσουν τις δράσεις του έργου αλλά και τη βιωσιμότητά του, που αποτελεί και τον απώτερο σκοπό.
Το Έργο Διατοπικής Συνεργασίας «Πάρκο Φιλίππων» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου19.3 των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER Ν. Καβάλας, Ν. Δράμας και Ν. Σερρών και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 285.000 ευρώ. Το σχέδιο, έχει σχέση με τη στρατηγική στόχευση για την ενοποίηση, ερμηνεία, ανάδειξη φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων και απόδοση brand name για τις τενάγειες και παρατενάγειες περιοχές της πεδιάδας των Φιλίππων στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ