Συνάντηση με τους δικαιούχους των κοινωνικών λαχανόκηπων είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

1
18604

Συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, όπως και ο κανονισμός λειτουργίας των λαχανόκηπων


Συνάντηση με τους δικαιούχους των Κοινωνικών Λαχανόκηπων είχε το πρωί της Τρίτης στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας τους.
Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, προκειμένου να διευθετηθούν κάποια ζητήματα που αφορούν τους κοινωνικούς λαχανόκηπους, που λειτουργούν από το 2012.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαεμμανουήλ, η διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας έλαβε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε κάποιες εργασίες που αφορούν τις σωληνώσεις που υπάρχουν στον χώρο των λαχανοκήπων στην περιοχή του Καπνολογικού Ινστιτούτου, και αφορούν την αντλία αλλά και τον πίνακα ηλεκτροδότησης. Δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάσταση του υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος που θα υλοποιηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Κεντρικό θέμα στην συζήτηση που έγινε με τους δικαιούχους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συζήτηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ήταν ο κανονισμός λειτουργίας των λαχανόκηπων. Στην κατεύθυνση αυτή τέθηκε προς συζήτηση ο κανονισμός που αναφέρεται στην μη χρήση χημικών σκευασμάτων, στο γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η πώληση των αγαθών που παράγονται από τους δικαιούχους στους λαχανόκηπους, όπως δεν επιτρέπεται και η φύτευση οπωροφόρων δέντρων. Επίσης ότι θα φροντίζει ο κάθε δικαιούχος την καθαριότητα του χώρου που χρησιμοποιεί και δεν θα δημιουργεί εστίες ρύπανσης αλλά και ότι τα υπολείμματα που θα συγκεντρώνονται, θα πρέπει να μεταφέρονται στους κάδους απορριμμάτων από τους ίδιους τους δικαιούχους, όπως επίσης και το ότι η φύλαξη των καλλιεργειών ανήκει στην ευθύνη των καλλιεργητών.
Όπως επίσης είπε ο Αντοπεριφερειάρχης Δράμας, οι κοινωνικοί λαχανόκηποι είναι ένα ζήτημα το οποίο η διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, εξετάζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σημειώνοντας επίσης επειδή υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί δικαιούχοι θα πρέπει να βρίσκονται κοινές συνισταμένες, προκειμένου όλοι να σέβονται κάποιες γενικές αρχές και αξίες με στόχο να υπάρχει συνεννόηση και να μην δημιουργούνται ακραίες καταστάσεις. Στόχος της συνάντησης πέραν των άλλων ήταν να διαπιστωθεί ποιοι δικαιούχοι είναι ενεργοί και εφόσον υπάρχουν λαχανόκηποι που δεν καλλιεργούνται να δοθούν σε πολίτες που θα έχουν τη διάθεση να τους καλλιεργήσουν, διότι δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα στο σπίτι ή την πολυκατοικία τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!