Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργου Παπαδόπουλου, με την Ρένα Δούρου

0
1405

Το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος δέχθηκε στον χώρο του γραφείου του, στο Διοικητήριο Δράμας, την κα Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος, πρώην Βουλευτή και τέως Περιφερειάρχη Αττικής, στο πλαίσιο σειράς επαφών της τελευταίας με αυτοδιοικητικούς και τοπικούς φορείς στη Δράμα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητική συζήτηση για θεσμικά ζητήματα και θέματα αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης όπως: για τα μείζονα λειτουργικά και γραφειοκρατικά προβλήματα που παρουσιάζονται στον Β΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης, για το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς και για τον καίριο θεσμικό-πολιτικό ρόλο των Περιφερειαρχών και των Αντιπεριφερειαρχών.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο νέο Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την υψηλή συμμετοχή της Π.Ε. Δράμας στην κατανομή των κονδυλίων και των έργων-δράσεων που υπάρχουν σε αυτό.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε αναφορά στις εξελίξεις που υπάρχουν στα δύο σημαντικότατα τεχνικά έργα κατασκευής οδικών αξόνων που χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και συγκεκριμένα, αυτό του οδικού άξονα Δράμας-Καβάλας και αυτό του οδικού άξονα Δράμας-Αμφίπολης, η ολοκλήρωση των οποίων θα συμβάλει τα μέγιστα στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της Δράμας.
Τέλος, η κα Δούρου υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Κλιματική Αλλαγή και τις νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες που έχει ενεργοποιήσει για τον σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες καλύπτουν μεγάλο εύρος τομέων και δράσεων.
Στη συνάντηση την κ. Δούρου συνόδευε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος καθώς και στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!