Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τους δύο νέους διευθυντές εκπαίδευσης

0
422
Από αριστερά ο κ. Κιουλάνης, ο κ. Παπαεμμανουήλ και ο κ. Διαλεκτόπουλος

Συζήτηση με τους δύο διευθυντές είχε και ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος


Τους νέους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας, υποδέχθηκε στο γραφείο του χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Πρόκειται για το νέο διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θανάση Διαλεκτόπουλο και το νέο διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπυρίδωνα Κιουλάνη, που υπηρετούσε και πριν από μια διετία στην ίδια θέση.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ καλωσόρισε τους δυο νέους προϊσταμένους λέγοντας ότι η εκπαίδευση είναι πρωτεύουσας σημασίας και διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει όσο μπορεί και με όλες του τις δυνάμεις στην ευόδωση των σκοπών των δυο νέων διευθυντών κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
«Θα είμαστε πάντοτε αρωγοί και συμπαραστάτες, σε επίπεδο υλικό και τεχνικό αλλά και σε επίπεδο στόχων» είπε ο κ. Γ. Παπαεμμανουήλ για να προσθέσει: «Ξέρω ότι και οι δυο διευθυντές έχουν όραμα και φιλοδοξίες για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης στη Δράμα και στην ευρύτερη περιοχή. Τα βιογραφικά και των δυο είναι, για εμένα από τα καλύτερα που υπάρχουν πανελλαδικά στον χώρο της εκπαίδευσης και αυτό για τη Δράμα, αποτελεί μεγάλη τιμή. Ως διοίκηση στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, τους καλωσορίζουμε». Απευθυνόμενος στους δυο νέους διευθυντές τόνισε: «Σας ευχόμαστε καλή δύναμη. Κουράγιο. Είναι δύσκολος ο χώρος που υπηρετείτε και γι αυτό στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας. Προσωπικά και ως δασκαλοπαίδι έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της εκπαίδευσης και ξέρω ότι ο ρόλος του δασκάλου και του καθηγητή είναι πολύ δύσκολος. Πρέπει να είμαστε υποστηρικτικοί όλοι, γιατί αυτό που κάνετε εσείς αντανακλά στα παιδιά μας…».
Ο νέος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Σπυρίδων Κιουλάνης, τόνισε: «Ξεκινάμε με ένα πλατύ χαμόγελο και βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για εμένα δεν είναι ένα νέο ξεκίνημα. Είναι μια συνέχεια ουσιαστικά, μετά από μια παρένθεση δυο περίπου ετών. Βρίσκομαι εδώ με τις καλύτερες προθέσεις, για να συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την εκπαίδευση. Υπηρέτησα για δέκα ολόκληρα χρόνια στη Δράμα. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια τυπική διεκπεραίωση κάποιων διαδικασιών. Ήταν μια κατάθεση ψυχής. Κάναμε πάρα πολλά πράγματα. Είχα την ευκαιρία, στο Υπουργείο Παιδείας και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, να δω πόσο σημαντικά ήταν αυτά και πόσο αποδεκτά ήταν από την εκπαιδευτική κοινότητα. Με την εμπειρία που απέκτησα και εκεί, βρίσκομαι εδώ για να συνεχίσουμε. Είναι ευχής έργο, το γεγονός ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είναι άνθρωπος της εκπαίδευσης. Είχαμε πάντοτε μια άριστη συνεργασία. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, για το καλύτερο δυνατόν».
Από την πλευρά του ο νέος διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη Δράμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε το προϊόν της εκπαίδευσης το οποίο θα προσφέρουμε στα παιδιά να έχει και αντανάκλαση στην ίδια την τοπική κοινωνία. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Είναι επιτακτική ανάγκη, όλοι οι τοπικοί φορείς να συνεργάζονται με την Εκπαίδευση, διότι το προϊόν που παράγεται στην τάξη, πρέπει να γίνεται γνωστό στις κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, να έχει αποδοχή από τον κόσμο και τελικά όλη αυτή η προσπάθεια να αγκαλιάζεται με αγάπη από όλη την κοινωνία και να γίνεται αποδεκτή. Πιστεύω ότι η εμπειρία μου στο εξωτερικό, σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες όπου έχω υπηρετήσει για δυο θητείες, θα βοηθήσει στο να μεταφέρω φρέσκιες ιδέες και καινοτομίες που εφαρμόζονται σε δυτικοευρωπαικές χώρες, προσαρμοσμένες στα δικά μας δεδομένα. Στόχος είναι να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στα παιδιά, στα οποία δεν θέλουμε να δώσουνε μόνο το μορφωτικό αγαθό αλλά και ήθος…».

H συνάντηση με τον κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο και μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο Βουλευτής Δράμας το ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν με τους δυο νέους διευθυντές εκπαίδευσης. Η συνάντηση που είχε χαρακτήρα γνωριμίας είχε όπως είπε σε δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος, ένα δηλωτικό χαρακτήρα, εξηγώντας: «Θα είμαστε δίπλα στα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και στο μέτρο που μας αναλογεί θα βοηθήσουμε σε όποιο θέμα υπάρχει προς αντιμετώπιση, όπως παραδείγματος χάριν οι Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Νικηφόρου».
Ο κ. Ξανθόπουλος και τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ και του γνωστοποίησαν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που προέκυψε μετά από δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενσωματώνονται στις ομάδες πυρόσβεσης και εθελοντικές ομάδες για την πρόληψη των πυρκαγιών. «Είχαμε μια συνεργασία, για το πως θα λάβει σάρκα και οστά αυτή η πρόταση» είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ο κ. Ξανθόπουλος κάνοντας γνωστό επίσης, ότι θα υπάρξει και συνάντηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε άμεσα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, που είναι προσπάθεια όλης της κοινωνίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ